Locale Altele
Joi, 11 August 2022
Joi, 11 Aug 2022
Donaţie generoasă din partea Opel West pentru „Raza Speranţei”
Florin Răchitan  - Vineri, 9 Ianuarie 2009

Fundaţia „Hans Lindner”, iniţiatoarea programului „Raza Speranţei” pentru sprijinirea copiilor bolnavi de cancer, a beneficiat de un gest de filantropie rar întâlnit la Satu Mare.

Societatea Opel West a decis să doneze fundaţiei suma de 30.000 RON, din care vor fi acoperite costurile unor diagnostizări speciale şi se va achiziţiona un aparat de electromiogramă pentru depistarea diabetului zaharat la copii. Cecul cu suma respectivă a fost înmânat directorului fundaţiei, Tiberiu Koczinger, de către managerul societăţii Opel West, Marton Aron, care a declarat că, în ciuda crizei economice care ne afectează pe toţi, nu a putut să rămână nepăsător în faţa suferinţei unor copii şi a familiilor acestora.

 

Fundaţia „Hans Lindner” este cunoscută de ani de zile pentru sprijinul pe care îl acordă copiilor bolnavi de cancer, dar şi părinţilor şi fraţilor acestora, asigurându-le în multe cazuri cheltuielile specifice pe care le presupune spitalizarea. Echipa de la „Hans Lindner” vizitează frecvent spitalul de oncologie pediatrică din Cluj şi niciodată nu merge acolo cu mâna goală, având grijă să aducă zîmbete pe feţele copiilor bolnavi şi prin diverse programe distractive.

Mai mult, fundaţia asigură o locuinţă aflată în imediata vecinătate a spitalului din Cluj pentru părinţii care au grijă de copiii lor în perioada spitalizării. Nu sunt uitaţi nici fraţii copiilor bolnavi, care se simt adesea neglijaţi în asemenea perioade grele pentru familie, ei fiind invitaţi în excursii şi tabere oferite gratuit de Fundaţia „Hans Lindner”.
 

În cadrul unei conferinţe de presă, coordonatorii programelor fundaţiei, Carmela Herczeg, Cristina Tulba, Alexandra Vădeanu şi Olah Norbert, au prezentat rezultatele principalelor proiecte derulate în cursul anului trecut, dar şi planurile pentru noul an.

Printre acestea se numără continuarea şi diversificarea programului „Fit for life”, menit să ofere sătmărenilor de toate vârstele să înveţe sau să-şi aprofundeze cunoştinţele de limbi străine sau operare calculator, dezvoltarea programului „Bursa Ideilor” destinat elevilor de liceu cu simţ antreprenorial, dar şi extinderea acestui program prin proiectul virtual „Topsim Business Stimulation” destinat studenţilor sau oamenilor din alte categorii profesionale, interesaţi de activităţi manageriale.

Tags: opel  west  donatie  hans lindner  
7068 vizite
Distribuie pe