Locale Altele
Joi, 8 Decembrie 2022
Joi, 8 Dec 2022
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Caritas a instruit asistenţi pentru îngrijirea bătrânilor la domiciliu
Florin Răchitan  - Joi, 8 Ianuarie 2009

Organizaţia Caritas a prezentat în cadrul unei conferinţe de presă rezultatele unui proiect finanţat de Ministerul Muncii şi derulat în cursul anului trecut.
 
Acesta a constat în instruirea unui număr de 18 asistenţi care asigură îngrijirea la domiciliu pentru persoane vârstnice şi bolnave. Coordonatorul centrelor de îngrijire la domiciliu din cadrul Caritas Satu Mare, Vitez Carmen, a declarat că a fost nevoie de instruirea acestor asistenţi în urma solicitărilor numeroase venite din partea numărului din ce în ce mai mare de bătrâni care au nevoie de îngrijire acasă şi nu au la cine altcineva să apeleze.

În cadrul acestui proiect beneficiază de asistenţă peste 340 de persoane din Satu Mare, Sanislău şi Beltiug, partenere în derularea proiectului fiind primăriile localităţilor respective, prin serviciile specializate în asistenţa socială. Acestea vor continua programul prin finanţare proprie, având în vedere că 90% dintre asistaţii din Sanislău şi Beltiug şi aproximativ jumătate dintre cei din Satu Mare beneficiază gratuit de aceste servicii.

Tags: caritas  asistenta  domiciliu  proiect  
4466 vizite
Distribuie pe