Locale Altele
Joi, 6 Mai 2021
Joi, 6 Mai 2021
Viteză și adrenalină pe Hungaroring pentru copii cu boli maligne
Fundaţia Hans Linder  - Vineri, 11 Aprilie 2014

Trăirile intense vindecă! Pe seama acestei experienţe, în zilele trecute copii asistaţi prin  programul Raza Speranţei al Fundaţiei Hans Lindner, iubitori ai concursului automobilistic Formula 1,  au avut şansa să participe la cea de a doua ediţie a evenimentului Cursa Bucuriei.

A fost cel mai mare eveniment automobilistic din Ungaria organizat  pe circuitul Hungaroring pentru  copiii bolnavi de cancer şi leucemii.  Copiii  au avut marea bucurie de a testa maşinile special pregătite pentru raliu, piloții împărtășindu-le cu plăcere pasiunea lor legată de viteză și secretele în privința câștigării renumitelor concursuri internaționale.

Unii dintre copiii și adolescenții prezenți s-au antrenat atât de bine în emoțiile acestui sport, nivelul adrenalinei fiind atât de ridicat, încât după a doisprezecea mașină testată erau de neobosit.

Mare succes a avut şi testerul virtual de maşini unde copiii au avut şansa să conducă maşinile dorite. Personajele din filmul  Avatar şi personaje din poveşti  au fost şi ele prezente printre copii distrându-i şi încântându-i cu prezenţa lor.

Echipa Raza Speranţei este recunoscătoare organizatorilor pentru invitaţie şi pentru atenţia acordată. Este îmbucurător faptul că tinerii pot avea parte de trăiri reale care se alătură tratamentelor medicale şi grijii dăruitoare venite din partea acelora care nu doar urmăresc în continu evoluţia lor, dar şi sprijină prin toate căile eforturile copiilor de însănătoşire.

Este răspunderea adulţilor să ofere asmenea şanse celor care înfruntă boala: să trăiască intens o tură de raliu de pe pista Hungaroring, să întâlnească piloţi profesioniști cu care să-și împărtășească  pasiunile, să fie prezenți într-un asemenea loc în care unii ajung doar în vise.

765 vizite
Distribuie pe