Locale Altele
Duminica, 9 Mai 2021
Dum, 9 Mai 2021
Pe perimetrul „Satului de lut” din Pomi s-au plantat 50 de puieți
APM Satu Mare  - Luni, 14 Aprilie 2014

Vineri,  prin acțiunea de plantare de pe perimetrul „Satului de lut" din comuna Pomi s-a finalizat Campania de plantare de  primăvară inițiată de APM Satu Mare în parteneriat cu Consiliul Județean Satu Mare și Direcția Silvică Satu Mare.

La acțiune au participat: președintele Consiliului Județean Satu Mare, Adrian Ștef, reprezentanți ai APM Satu Mare, ai Direcției Silvice alături de reprezentanți ai Asociației „Satul de lut” , ai Primăriei Pomi și elevi și cadre didactice de la Școala Gimnazială Pomi.

În preambulul acțiunii,  președintele Adrian Ștef a adresat cuvinte de mulțtumire privind modul de desfășurare a campaniei de plantare din primăvara anului 2014 și i-a îndemnat pe toți cei prezenți să se implice și pe viitor la acțiuni de protecție a mediului, mai  ales că locația satului de lut  este una în mijlocul naturii și prin dezvoltarea acesteia se va dezvolta și turismul ecologic în zonă. 

Apoi, Elisabeta Bekessy a făcut un bilanț privind modul de desfășurare a campaniei de plantare amintind că pe perioada "Lunii Pădurii" s-au plantat 209.000 de puieți pe raza a 21 de comune pe 23 de amplasamente a fostelor depozite de deșeuri din mediul rural, campanie care se va continua și în toamnă, cu speranța implicării tuturor factorilor pentru a fi o campanie reușită.  

După cuvântul de bun venit adresat de viceprimarul al comunei, gazda amplasamentului "Satul de lut", Lenghel Ariana, a dat startul acțiunii de plantare a celor 50 de puieți de stejar peduncular. 


Primii puieți au fost plantați de Adrian Stef, sub îndrumarea reprezentantului Direcției Silvice prezent. Exemplul lui a fost luat apoi de toți cei prezenți, inclusiv de un băiețel de doar 3 ani care a plantat și el bucuros un puiet de stejar.

1040 vizite
Distribuie pe