Locale Altele
Duminica, 13 Iunie 2021
Dum, 13 Iun 2021
Loc de joacă inaugurat la Centrul de Plasament Hurezu Mare
Marius Chinde  - Joi, 1 Mai 2014

De peste 25 de ani, locul de joacă din curtea Centrului de Plasament din Hurezu Mare, aflat în subordinea Direcției  Judeţene pentru Ajutor Social și Protecția Copilului, se afla în paragină.

Constatând această situație, membrii asociației austriece VFRK – Ajutor pentru Copiii Nevoiași din România s-au gândit să le facă o surpriză plăcută copiilor, oferindu-le un loc de joacă, unde ei să poată petrece clipe plăcute în aer liber și să aibă unde să-și consume energia.

Drept urmare, marți a avut loc inaugurarea noului loc de joacă, în valoare de 6.000 de euro, dotat cu zece leagăne, un turn cu două tobogane, o căsuță și bănci pentru odihnă, toate înconjurate cu un gard ornamental.

Obiectivul a fost sponsorizat integral de Raiffeisen Bank, finanțarea s-a realizat prin Asociația Culturală Sathmarense, iar dotările au fost realizate, la standarde europene de calitate și securitate, de o firmă locală.

”Răsplata tuturor eforturilor noastre se află în ochii strălucitori ai copiilor” – a declarat Johann Piringer, președintele VFRK.

”Suntem fericiți că totul a ieșit bine și le putem oferi copiilor din centrul nostru o astfel de bucurie. Am primit o sponsorizare generoasă și nu ne-am bătut joc de ea. Toți factorii implicați – Raiffeisen Bank, asociația austriacă VFRK, Asociația Sathmarense, firma constructoare și centrul de plasament - și-au făcut datoria, iar rezultatul a fost realizarea acestui obiectiv la termenul stabilit și la calitatea dorită ” – a spus Liviu Mateoc, șeful Centrului de Plasament Hurezu Mare.

În cinstea evenimentului, copiii au prezentat un apreciat program artistic, cu cântece, poezii şi dansuri. Eugenia Ardelean, director general adjunct al DJASPC Satu Mare, a mulţumit călduros membrilor asociaţiei VFRK pentru frumosul cadou oferit copiilor din Centrul de Plasament „Roua”.

1936 vizite
Distribuie pe