Locale Altele
Marti, 28 Septembrie 2021
Marti, 28 Sept 2021
Sprijiniţi vârstnicii cu 2% din impozitul pe venit! Prin Caritas.
Caritas Satu Mare  - Vineri, 9 Mai 2014

În acest an, Organizaţia Caritas a Diecezei Satu Mare colectează cei 2% din impozitul de venit în beneficiul vârstnicilor, făcând apel către toţi cei care doresc să ajute cu mesajul: „Iubire si dăruire pentru a alina singurătatea vârstnicilor! - cu 2% din impozitul tău pe venit asigură unei persoane în vârstă servicii sociale prin centrele de îngrijire la domiciliu timp de o lună".          

Caritas îngrijeste anual peste 1.000 de persoane în vârstă în cadrul centrelor de îngrijire la domiciliu.

În afară de serviciile de îngrijire medicală, peste 450 dintre ei beneficiază si de servicii sociale de suport prin care ne dorim să uşurăm povara singurătăţii si să asigurăm un confort cât mai mare vârstnicilor care trăiesc singuri.

Le asigurăm ajutor de menaj prin spălarea si/sau călcatul lenjeriei, curăţenie, aprovizionarea lemnelor de foc, ajutor în pregătirea hranei, îi ajutăm cu cumpărăturile, oferim informaţii legate de drepturile lor, despre cum pot beneficia de gratuităţi sau compensări pentru mijloace de îngrijire medicală, informaţii despre alternativele de sprijin.

Cine doreşte să sprijine centrele de îngrijire la domiciliu şi, astfel, vârstnicii, poate completa formularul 230 şi să-l depună la sediul local al finanţelor publice până la data de 25 mai 2014. La punctul I trebuie completate datele personale, iar la punctul III - 2 datele organizaţiei: Asociaţia Organizaţia Caritas a Diecezei Satu Mare, Cod fiscal RO 4960929, Cont bancar: RO 80 RNCB 0221011282140001.

2% nu este o cheltuială în plus, ci este o parte din impozitul pe 2013 pe care oricum îl plătiţi statului. Este o modalitate oferită de stat prin care comunitatea are posibilitatea de a susţine activitatea unei organizaţii neguvernamentale. Această metodă este o importantă sursă de finanţare şi pentru serviciile oferite de Organizaţia Caritas a Diecezei Satu Mare.

În 2013, Organizaţia Caritas a Diecezei a strâns din cei 2% din impozitul pe venit 32.272 de lei, sumă utilizată pentru a susţine dezvoltarea copiilor provenite din familii cu probleme sociale şi a copiilor cu dizabilităţi. 

691 vizite
Distribuie pe