Locale Altele
Joi, 18 Aprilie 2024
Joi, 18 Apr 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Organizația Caritas a organizat mai multe acțiuni de voluntariat
Organizația Caritas  - Miercuri, 21 Mai 2014

Centrul de Voluntariat al Organizaţiei Caritas a Diecezei Satu Mare a derulat, miercuri, acţiunea „Voluntar fericit cu amprente colorate”.

Programul planificat pentru săptămâna trecută, dar anulat din cauza vremii şi reprogramat pe miercuri a făcut parte din acţiunile Săptămânii Naţionale ale Voluntariatului. În cadrul acestei acţiuni 21 de tineri au vopsit gardul Centrului „Sf. Paul”, au instalat gratii pentru flori şi au plantat flori agăţătoare. Toate aceste activităţi au fost realizate de o echipă de voluntari de la șase licee partenere: „Gheorghe Dragoş”, „George Emil Palade”, „Traian Vuia”, „Elisa Zamfirescu”, „Constantin Brâncuşi” şi „Ion I.C. Brătianu”.

Activităţile din curte s-au încheiat cu lăsarea de amprente colorate pe o coală mare de hârtie, după care s-a servit masa şi distracţia a continuat cu jocuri amuzante.

Tot în cadrul Săptămânii Naţionale ale Voluntariatului, centrul a mai organizat două evenimente săptămâna trecută. 

Pe 13 mai prin programul “Muzica ne uneşte” – beneficiarii centrului de zi pentru copii aflaţi în risc social, “Casa Prieteniei”, au avut parte de o zi mai deosebită, deoarece au avut ocazia să cânte împreună cu un voluntar cântăreţ de la Liceul Technologic de Industrie Alimentara „George Emil Palade”, Vanka Rolland, care cântă la mai multe instrumente muzicale. 

Tânărul în colaborare cu profesorul de muzică de la centru au realizat un program în care au fost atraşi să cănte toţi copii centrului fiecare la un instrument muzical. Grupul a cântat muzică uşoară, simfonică, populară, rock, etc.  Toată lumea s-a simţit foarte bine şi la sfârşitul programului toţi au plecat acasă veseli la familiile lor. 

Pe 17 mai în cadrul „Maratonului de solidaritate” Caritas, în Grădina Romei, echipa Centrului „Sf. Paul” împreună cu câţiva voluntari de la Colegiul Tehnic „Elisa Zamfirescu” şi Colegiul Naţional „Kölcsey Ferenc”, au organizat diferite activităţi şi întreceri pentru familii, copii: „Face Deco” – machiaje pentru evenimente speciale, Pinata, aruncare la ţintă şi transport minge. Primii 40 de câştigători au fost premiaţi. 

1956 vizite
Distribuie pe