Locale Altele
Sambata, 22 Ianuarie 2022
Sam, 22 Ian 2022
Copii sătmăreni în tabăra de reabilitare din Sarospatak - Ungaria
Fundația Hans Lindner  - Sambata, 19 Iulie 2014

Fundația Hans Lindner facilitează  accesul la momente odihnitoare şi de reabilitare în fiecare an pentru copiii cu boli maligne din programul Raza Speranţei.

În perioada 7- 13 iulie a avut loc Tabăra Aventurilor la Sárospatak/Ungaria, dedicată acestor copii şi familiilor lor, în organizarea căreia a oferit sprijin și Fundația Kosztyu Ádám din localitatea respectivă.

În acest an, la tabără au participat peste 150 de copii cu nevoi speciale, între care şi 4 copii din Satu Mare, de la Asociaţia Langdon Down Transilvania, împreună cu familiile lor. 

Tabăra, aflată la cea dea VII-a ediţie, a devenit de-a lungul anilor una internaţională, având participanţi din Ungaria, Ucraina şi România. Copiii  s-au putut relaxa după tratamentele istovitoare, au avut ocazia să se joace, să formeze prietenii, iar părinţii implicându-se şi ei activ în realizarea programelor, au putut face schimb de experiențe referitoare la boală şi tratamentul acesteia.

Programele  oferite copiilor în cursul săptămânii au fost diverse şi distractive, începând cu festivitatea de deschidere interactivă de muzică şi dans, cu clovnul „Panka”. Au venit şi motociclişti şi „motoveterani”, copiii având ocazia să urce pe motociclete la un Moto-Biker-Show.

Au mai avut loc două excursii interesante, la prima participanţii au fost urcați într-o maşină de transportat prizonieri, ei fiind duşi apoi la Muzeul-Penitenciar din Satoraljaujhely, după care a urmat o demonstraţie captivantă cu câini poliţişti. A doua excursie a oferit o zi de neuitat în Parcul de Aventură Zemplen.

Pe toată perioada taberei au stat la dispoziţia copiilor atelierele de lucru manual: sculptură textilă, tricotat ciorapi, pictură pe porţelan, dar şi piscina cu apă termală din incinta taberei, ei având ocazia să se scălde oricând au dorit.

În ultima zi, în pofida vremii nefavorabile, concertul trupei BNV a avut un real succes în rândul copiilor, ca şi  festivitatea de închidere, unde copiii au primit cadouri-surprize şi, dacă energia le permitea, puteau să şi danseze.

Tabăra a durat doar o săptămână, însă organizatorii sunt încrezători în faptul că atât copiii, cât şi adulţii s-au putut detașa de  problemele zilnice de acasă și s-au bucurat de clipe de neuitat.

Organizatorii mulţumesc şi pe această cale celor care au contribuit la succesul taberelor, cu o deosebită consideraţie domnilor Gheorghe Bodea, Camil Burian, Barta Ludovic, Vincze Enikő, Varga Arpad, Reich Ferenc, Fastus Richard, Korodi Szabolcs Attila, Balog Francisc, dar şi tuturor celor care au redirecţionat anul acesta cei 2% din impozitul pe venit  Fundației Hans Lindner. Ei sunt într-adevăr părtaşi la menţinerea vie a speranţei!

961 vizite
Distribuie pe