Locale Altele
Luni, 20 Mai 2024
Luni, 20 Mai 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Servicii sociale de calitate în vremuri de criză la Satu Mare
Florin Răchitan  - Luni, 26 Ianuarie 2009

Activitatea de asistenţă socială a cunoscut o dezvoltare accentuată în cursul anului trecut la Satu Mare prin proiectele Serviciului Public de Asistenţă Socială din cadrul Primăriei.

 

Dacă în urmă cu cinci ani, când s-a înfiinţat, SPAS avea doar cinci angajaţi, acum în reţeaua socială coordonată de acest serviciu lucrează aproape 400 de specialişti, care asigură diverse servicii specifice sătmărenilor care au nevoie de acestea.

Potrivit bilanţului prezentat luni de directorul SPAS, Doina Văsuţ, o atenţie deosebită se acordă copiilor bolnavi care frecventează cele patru grădiniţe sociale din municipiu, dar în cursul anului trecut au fost organizate diferite programe educative şi au fost împărţite cadouri pentru nu mai puţin de 1.000 de copii proveniţi din familii nevoiaşe. De asemenea, angajaţii SPAS monitorizează situaţia copiilor ai căror părinţi sunt plecaţi la muncă în străinătate.

 

Alte categorii asistate de SPAS la Satu Mare sunt cele ale vârstnicilor nevoiaşi şi ale persoanelor cu diverse handicapuri, în sprijinul acestora fiind derulate mai multe programe PHARE. La cantina socială finanţată prin SPAS îşi primesc porţia zilnică de mâncare 54 de oropsiţi ai sorţii, iar recent renovatul adăpost de noapte administrat de acest serviciu găzduieşte zilnic 60 de oameni ai străzii, care altfel ar îngheţa prin beciurile blocurilor din Satu Mare.   

Tags: spas  bilant  social  
2230 vizite
Distribuie pe