Locale Altele
Sambata, 19 Iunie 2021
Sam, 19 Iun 2021
Petiţie LADO împotriva ascultării telefoanelor
Lorena Georgi  - Luni, 26 Ianuarie 2009

Liga pentru Apărarea Drepturilor Omului Satu Mare îi îndeamnă pe sătmărenii care nu sunt de acord cu înregistrarea şi stocarea convorbirilor telefonice, a mesajelor de tip SMS şi a corespondenţei electronice, precum şi a istoricului navigărilor pe internet şi a mesajelor e-mail, să semneze o petiţie on-line.

Aceasta se găseşte pe siteul http://petitie.lado.ro/, iar campania se derulează la nivel naţional. Până azi, petiţia a fost semnată de 453 de cetăţeni şi ONG-uri. Printre semnatari se regăsesc şi câţiva zeci de sătmăreni.


Pe acelaşi site sătmărenii pot afla mai multe informaţii referitoare la acest act legislativ. Potrivit LADO, înregistrarea de către operatorii de telefonie mobilă a convorbirilor telefonice, precum şi a mesajelor SMS şi pe mail, stocarea datelor privind navigările private pe internet şi a datelor persoanelor care comunică reprezintă o atingere a dreptului la viaţă privată şi al secretului corespondenţei, garantate de Constituţia României la art.26, respectiv la art.28. LADO cere Guvernului României să anuleze acest act normativ inutil.

Tags: petitie  ascultare  telefoane  
2307 vizite
Distribuie pe