Locale Altele
Sambata, 29 Ianuarie 2022
Sam, 29 Ian 2022
Vârstnicii de la Căminul de zi „Sf. Iacob” au fost sărbătoriți
Caritas Satu Mare  - Miercuri, 1 Octombrie 2014

Bucurii, emoții, amintiri, lacrimi și dragoste sunt doar câteva cuvinte cu care ar putea fi descrisă ziua de 1 octombrie, Ziua Internațională a Persoanelor Vârstnice.

Această zi menită să ne încurajeze să respectăm, prețuim și iubim persoanele în vârstă din jurul nostru a fost sărbătorită miercuri și la Căminul de zi pentru vârstnici Sf. Iacob a Organizației Caritas a Diecezei Satu Mare.

Cu această ocazie 14 vârstnici, beneficiari ai căminului au fost sărbătoriți de angajații instituției, care le-au pregătit surprize, poezii și mulțumiri.

Kincses Angéla, coordonatorul instituției a subliniat importanța acestei zile, care este dedicată în totalitate persoanelor în vârstă: „Scopul acestor întâlniri este păstrarea tradiției, împrospătarea amintirilor, petrecearea timpului într-o comunitate în care omul se simte iubit, respectat. Pentru noi este foarte important să atragem atenția tinerelor generații asupra existenței vârstnicilor, acelor persoane dragi care au muncit o viață întreagă pentru a ne oferi un trai bun și fericit.”

Vârstnicii prezenți la această sărbătoare rând pe rând și-au exprimat opiniile legate de ziua respectivă, de vârsta pe care o au sau pe care simt că o au, și-au adus aminte de tinerețea lor, de părinții și bunicii lor și de întâmplările frumoase din viața lor.

„Astăzi mă simt tânără” – sunt cuvintele rostite de unul dintre beneficiarii căminului de zi, care erau foarte plăcut surprinși de ospitalitatea angajațiilor și a vârstnicilor deja prezenți la instituție și s-au bucurat că această zi a persoanelor în vârstă este tratată cu atâta importanță.

Acest eveniment nu este primul de aceste gen organizat de  Căminul Sf. Iacob cu scopul de a păstra tradiția și de a oferi puțină căldură sufletească vârstnicilor.

Luni, 29 septembrie beneficiarii căminului au sărbătorit Ziua Recoltei Strugurilor când și-au povestit amintirile, bucuriile și experiențele legate de această tradiție.

 

 

 

746 vizite
Distribuie pe