Locale Altele
Marti, 21 Mai 2024
Marti, 21 Mai 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Caritas are grijă de mii de sătmăreni
Leontina Volosciuc  - Marti, 3 Februarie 2009

Conducerea Organizaţiei Caritas Satu Mare şi-a prezentat marţi bilanţul pe anul 2008 în cadrul unei conferinţe de presă.

Directorul general al organizaţiei, Lochli Tunde, directorul adjunct Barkasz Gabriela, coordonatorul departamentului Relaţii Publice, Sopoian Reka, şi purtătorul de cuvânt Fazekas Csilla au prezentat fiecare activităţile specifice desfăşurate în cursul anului trecut.

În viziunea conducerii organizaţiei, anul 2008 a fost un an în care au simţit dinamism în fiecare domeniu de activitate. Lochli Tunde a vorbit şi despre birocraţia din domeniul administrativ de care s-a lovit în derularea proiectelor, însă, depunând eforturi suplimentare, toate au fost duse la bun sfârşit.

Organizaţia Caritas s-a gospodărit în anul 2008 din donaţii din străinătate, acestea fiind pe primul loc în structura cheltuielilor şi veniturilor organizaţiei, dar a beneficiat şi de subvenţii de la bugetul de stat şi local, precum şi de venituri din sponsorizări.

Nu mai puţin de 400 de copii şi tineri, 120 persoane cu handicap şi 937 persoane vârstnice au beneficiat în mod direct de programele sociale ale Organizaţiei Caritas. Totodată 887 de sătmăreni, 552 careieni şi 87 băimăreni au beneficiat de consiliere, 889 familii din Turulung, 315 din Sighetul Marmaţiei şi 1.505 din Vişeul de Sus au primit ajutoare, iar 203 cetăţeni din Satu Mare, Carei şi Baia Mare au primit mâncare la cantinele sociale.

Obiectivele organizaţiei pentru anul 2009 constă cu prioritate în conştientizarea şi sensibilizarea populaţiei cu privire la nevoile celor loviţi de soartă.    

Tags: caritas  bilant  2008  
2787 vizite
Distribuie pe