Locale Altele
Duminica, 2 Octombrie 2022
Dum, 2 Oct 2022
Testare gratuită a glicemiei la Spitalul Vechi din Satu Mare
Spitalul Județean de Urgență Satu Mare  - Miercuri, 12 Noiembrie 2014

În fiecare an în ziua de 14 noiembrie, în întreaga lume este marcată Ziua Mondială de Luptă Împotriva Diabetului Zaharat. Cu acest prilej, Spitalul Județean de Urgență, în strânsă colaborare cu Consiliul Județean Satu Mare, va organiza o acțiune de prevenire, depistare precoce, control și tratare a acestei maladii care afectează tot mai mulți oameni.

Acțiunea va avea loc în cursul zilei de vineri, 14 noiembrie în Locația II a SJU Satu Mare (Spitalul Vechi) între orele 9-17.00. La această acțiune au acces gratuit toți cetățenii municipiului și județului Satu Mare.

Tuturor celor care se vor prezenta la analize, li se va recolta sânge pentru determinarea glicemiei și se va măsura greutatea și înălțimea și circumferința abdominală. În cazul în care se vor depista persoane cu valori mari ale glicemiei, acestora și se vor efectua analize suplimentare.

Timpul de așteptare va fi scăzut, 10-15 minute de persoană, se va lucra simultan la mai multe mese, iar la finalul examinării fiecărui pacient prezent i se va înmâna o fișă în care vor fi consemnate toate datele, înălțime, greutate, circumferință, talie și glicemie.

Întreaga acțiune va fi sprijinită de Laboratorul de analize medicale PsihoTest și va fi supravegheată de personalul de specialitate din cadrul Centrului de Diabetologie Satu Mare.

 

1216 vizite
Distribuie pe