Locale Altele
Joi, 6 Mai 2021
Joi, 6 Mai 2021
Locuri de muncă în Austria
Caritas Satu Mare  - Luni, 17 Noiembrie 2014

Biroul de Informare din cadrul Organizației Caritas a Diecezei Satu Mare printr-o colaborare cu Caritas Viena oferă încă din anul 2012, informații și consiliere în legătură cu oferte de serviciu pentru îngrijitori la domiciliu în Austria. 

Posibilitățile oferite de birou sunt axate pe calitatea serviciilor oferite clienților. În decursul a doi ani sute de persoane s-au adresat biroului pentru a afla mai multe informații despre posibilitățile de angajare în Austria. Anul acesta 16 persoane au reușit să se angajeze în străinătate ca și îngrijitor la domiciliu 24 din 24.

Csizmár Antal, angajatul  Biroului de Informare a declarat că pe lângă informațiile date despre posibilitățile de angajare oferite de organizația Caritas Viena, se dă o mare importanță consilierii continuu a persoanelor plecate în strănătate. Îngrijitorii, pe lângă ajutorul primit de la angajații organizației din Viena, au posibilitatea de a primi asistență telefonică și de la angajații Biroului de Informare din Satu Mare.

De asemenea se pune mare accent pe formarea profesională a îngrijitorilor prin cursuri de specializare cum ar fi kinaesthetics în îngrijire, managementul conflictului în îngrijire, îngrijirea persoanelor suferinzi de demență și multe altele. „Este foarte important să subliniem, că scopul nostru, pe lângă oferirea informațiilor, este ca persoanele plecate la muncă în străinătate să se întoarcă în țară și să-și valorifice experiențele dobândite. ”

Organizația partener are grijă ca îngrijitorii plecați în Austria să se întoarcă în țară după o lună de muncă pentru a petrece următoarea lună alături de familiile lor și pentru a avea ocazia de a se regenera și a se odihni.

Specializarea în îngrijire la domiciliu și cunoașterea limbii germane este o condiție în ceea ce privește angajarea persoanelor în străinătate, însă în lipsa acestora, în limita posibilităților, se oferă cursuri de îngrijitor la domiciliu și de limba germană.

Sediul biroului este în Satu Mare pe Bulevardul Unirii nr. 49 și are următoarele pagini de facebook: Birou de Informare, Információs iroda; PersonenbetreuerInnen Satu-Mare. Mai multe informații pot fi obținute pe adresa de mail info24@caritas-sm.ro sau la numărul de telefon:  0261-710246 marți și joi între orele 14.00 – 18.00, iar miercuri și sâmbătă între orele 8.00 – 12.00. 

 

1675 vizite
Distribuie pe