Locale Altele
Luni, 2 Octombrie 2023
Luni, 2 Oct 2023
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Bilanțul Centrului Școlar pentru Educația Incluzivă Satu Mare
Veronica Hodas  - Marti, 27 Ianuarie 2015

Ramona Costin, directorul Centrului Școlar pentru Educația Incluzivă Satu Mare a prezentat, marți, bilanțul instituției pe anul trecut.

Centrul Scolar pentru Educatie Incluzivă, este singura unitate scolară din județ care asigură servicii de specialitate de tip educațional terapeutic pentru copiii cu dizabilitățile: mentală (grad moderat și sever), deficiențe asociate (autism și sindromul Langdon Down). Totodată asigură asistentă psihopedagogică adecvată pentru copiii cu cerințe educaționale speciale (C.E.S.) integrați în învățământul de masă, prin rețeaua profesorilor de sprijin sau itineranți; consiliere pentru cadrele didactice care au în grupă/clasă copii cu C.E.S., ca și pentru familiile acestor copii.

Îmbunătățirea continuă a calitățiii actului educațional terapeutic și fundamentarea acestuia pe nevoile de dezvoltare personala ale elevilor este unul dintre obiectivele realizate în proporție de 100%.  În acest context au beneficiat de serviciile educaționale de sprijin pentru elevii cu cerințe educative speciale șapte școli din municipiu și nouă din județ, au fost luați în evidența celor 16 profesori itinerați și de sprijin 266 elevi, au fost proiectate programe de recuperare psihopedagogică și s-au desfășurat activități de învățare individualizată cu 181 elevi, iar 85 au fost monitorizați.

În ceea ce privește activitatea de învățare individualizată și adaptarea școlară, din cei 181 de elevi luați în activitatea de sprijin, au întregistra progrese 124 elevi, regrese- 20 de elevi și stagnare 37 elevi.

Alte obiective realizate au fost organizarea unui atelier protejat în vederea unei integrări în viața activă a tinerilor cu CES, Autism, deficiențe grave, severe, profunde și asociate, realizarea de contracte de colaborare, parteneriate cu școli din oraș, din țară, din străinătate și cu instituții publice, creșterea eficienței intervenției terapeutice și recuperatorii asupra copiilor cu autism prin activități în ateliere special amenajate, precum și prin terapia asistată cu animale.

Potrivit Ramonei Costin s-a asigurat serviciul de pază la clădirea Lucian Blaga 28 și clădirea de pe strada Botizului nr 65/A.

S-au creat condiții în vederea asigurãrii unui numãr mai mare de activitãti compeensatoare si/sau extracurriculare care sã permita elevilor cunoasterea lumii înconjurãtoare prin experimentare personala.

Anul trecut copiii cu deficit au avut parte de concursuri județene, internaționale și au sărbătorit Ziua Porților Deschise cu ocazia Zilei Internaționale de Constientizare a Autismului.

Obiectivele acestui an sunt reabilitarea și modernizarea Centrului Școlar pentru Educație Incluzivă Satu Mare, angajarea unui asistent medical, având în vedere deficiența severă a majorității elevilor care frecventează cursurile, minime reparații la corpului de pe str. Al.I. Cuza, îmbunătățirea continuă a calității actului educațional, dezvoltarea unor noi parteneriate, crearea condițiilor asigurării unui număr care de activități compensatoare, realizarea de contracte de colaborare și conctract de voluntariat.

 Realizarea și derularea proiectului educațional ,,Campionat de voluntariat” in colaborare cu Pro Vobis Centrul National de Resurse pentru Voluntariat Bucuresti si statia OMV 10 Satu Mare. Parteneri - Consiliul Judetean Satu Mare, Inspectoratul Scolar Judetean Satu Mare.

Proiectul se doreste a fi un sprijin in procesul de recuperare si integrare a copiilor cu CES, prin organizarea unor concursuri pe diferite teme, care sa le puna acestora in valoare abilitatile si sa-i promoveze in comunitatea scolara si locala.

1760 vizite
Distribuie pe