Locale Altele
Duminica, 5 Februarie 2023
Dum, 5 Feb 2023
Asociația ACT 4 U a demarat campania „No hate speech”
Asociația ACT 4 U Satu Mare  - Miercuri, 4 Martie 2015

În data de 27 februarie, Asociatia ACT 4 U a susţinut mişcarea „No hate speech” printr-o acţiune intitulată ,,Cu toţii Zâmbim în aceeaşi limbă/Enjoy Difference, Start tolerance’’, care face parte dintr-o  campanie naţională  ,,No Hate Speech de la A la Z”, iar  tema centrală este antidiscriminarea şi efectele discursului instigator la ură.

Campania a luat  atitudine față de discursul instigator la violență verbală, respectând în același timp libertatea de exprimare și pledând pentru o lume în care a fi diferit și a avea opinii diferite este o normalitate, pentru o societate nouă, în care nu există loc pentru ură, intoleranță, excludere socială și rasism. Cu sprijinul tinerilor voluntari din organizaţie  s-a  încercat sensibilizarea  comunităţii  locale privind toleranţa, promovarea diversităţii culturale şi armoniei interetnice.

Campania „No hate speech de la A la Z” (face parte din Campania “No hate speech movement” demarată anul trecut de Consiliul Europei) s-a desfăşurat în 12 județe din țară, ținta acțiunilor fiind combaterea discursului instigator la ură exact în anul în care Consiliul Europei pune un accent deosebit pe promovarea toleranței și a drepturilor fundamentale ale omului. 

Asociaţia pentru Copii si Tineri 4 U din Satu Mare a organizat o expoziţie photovoice cu mesaje de promovare a toleranţei, un atelier de origami unde s-au confecţionat inimi din hârtie şi două dezbateri cu peste 80 de elevi de liceu, pe tema conflictelor interetnice si modalitatea de combaterea a atitudinilor instigatoare, pornind de la o  prezentare video pe aceeaşi temă.

Evenimentul public propus în „Campania No hate speech de la A la Z” inițiată de Centrul de Voluntariat Cluj-Napoca face parte din cadrul proiectului ,,Managementul Voluntarilor de la A la Z,, în care ACT 4U a fost organizaţie beneficiară şi oferă prilejul perfect pentru a pune în practică şi de a testa concepte și bune practici acumulate pe parcursul proiectului în activități de formare, consultanță și jobshadowing în domeniul managementului voluntarilor.

Proiectul ,,Managementul Voluntarilor de la A la Z” se derulează din luna aprilie 2014 până în luna martie 2015 și este finanțat prin Granturile SEE 2009-2014 în cadrul Fondului ONG în România cu suma de 34.942 euro. Partenerii Centrului de Voluntariat Cluj-Napoca în cadrul proiectului sunt Pro Vobis – Centrul Național de Resurse pentru Voluntariat și IOGT Tippetue din Norvegia.

 

1195 vizite
Distribuie pe