Locale Altele
Marti, 7 Decembrie 2021
Marti, 7 Dec 2021
Donații de alimente și haine pentru elevii și profesorii din Veleatino
Veronica Hodas  - Marti, 7 Aprilie 2015

În baza parteneriatului pe care Colegiul Naţional „Doamna Stanca ” Satu Mare l-a realizat cu Şcoala secundară de gr. I-III din  Veleatino (Ucraina) elevii, profesorii şi Asociaţia de Părinţi „Doamna Stanca” desfăşoară  în Săptămâna „Să ştii mai multe, să fii mai bun”  activitatea „Dăruieşte pentru a primi lumină”.

Din dorinţa de a fi aproape şi de a dărui bucurie în Săptămâna Luminată, la iniţiativa şi cu implicarea directorului, Anna-Maria Maruşca, Consiliul Şcolar al Elevilor din „Doamna Stanca” a coordonat activitatea concretizată în donaţii pentru elevii şi  profesorii Şcolii din Veleatino.

Despre acest proiect s-au discutat câteva aspecte în cadrul unei conferințe de presă susținută marți, la Colegiul „Doamna Stanca” de către directorul Anna-Maria Marușca, președintele Consiliului Județean, Adrian Ștef, consilierul preşedintelui Consiliului Judeţean, Felician Pop şi Consiliul Elevilor din colegiu.

„Vreau să vă felicit pentru faptul că aveți această acțiune de voluntariat. Simțiti acum ce înseamnă să dăruiești ceva de care te poți lipsi, poate e un lucru care poate să salveze vieți și poate să ajute pe atât de multe persoane care în momentul de față nu au. Eu cred că e un pas important și sper să ajungem cu toții să facem acțiuni de voluntariat în mod normal și conștient, poate chiar zilnic să dăruim lucruri mărunte care pentru alții înseamnă foarte mult”, a declarat președintele, Adrian Ștef.

„Consiliul Elevilor a concretizat activitatea „Dăruiește ca să primești lumină” prin donații pentru elevii și profesorii din Școala din Veleatino, Ucraina. Am îmbrățișat cu drag idea de a venit în sprijinul colegilor noștri din școala parteneră. Am fost sprijiniți în demersurile noastre de toți elevii din școală, de părinții și profesorii noștri. Știm cu toții că atunci când suntem uniți putem să facem lucruri deosebite și pentru semenii noștri aflați în dificultate”, a spus președintele Consiliului Elevilor, Teodora Tutueanu.

Conform acesteia, s-au adunat 103 kg făină, 97 kg făină mălai, 15 kg gris, 100 kg zahăr, 80 L ulei, 80 kg paste, 50 kg orez, peste 162de conserve și alte alimente, rechizite, produse de papetărie, haine și jucării. 

 

1278 vizite
Distribuie pe