Locale Altele
Luni, 5 Decembrie 2022
Luni, 5 Dec 2022
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
În curtea Casei de bătrâni ”Căminul de Argint” s-au plantat 60 de pomi
APM Satu Mare  - Miercuri, 8 Aprilie 2015

Acțiunea de închidere a campaniei de plantări organizate de către Agenția pentru Protecția Mediului Satu Mare cu ocazia ”Lunii Pădurii” a avut loc miercuri, începând cu ora 10, la Centrul rezidențial pentru îngrijirea persoanelor vârstnice suferinde de Alzheimer - Căminul de Argint - din Viile Satu Mare.

La acțiune au participat 15 consilieri din cadrul Agenției pentru Protecția Mediului Satu Mare și zece preșcolari de la Grădinița nr. 6 din Satu Mare, instituție de învățământ care a câștigat concursul de pictat ouă organizat de APM Satu Mare la Complexul ecologic ”Casa Verde” cu ocazia Zilei Mondiale a Păsărilor. La acțiune s-au alăturat și 33 de elevi din clasa pregătitoare de la Școala Generală ”Grigore Moisil” din Satu Mare.

Acțiune a început cu un moment artistic susținut de preșcolari de la Grădinița nr. 6, moment artistic coordonat de către doamna director Nuszer Noemi, după care preșcolarii au oferit câte un ou pictat și câte o felicitare de Paște pentru fiecare persoană vârstnică .

După momentul festiv angajații APM Satu Mare împreună cu preșcolarii și elevii prezenți au plantat   60 de pomi fructiferi donați de către David Daniel din pepiniera proprie din Viile Satu Mare.

Scopul acestei acțiuni a fost de a oferi persoanelor vârstnice de la Casa de bătrâni ”Căminul de Argint” un cadru ambiental plăcut și posibilitatea de a obține fructe proaspete din livada înființată în urma acestei inițiative.

Pentru sustenabilitatea acțiunilor de plantări, conducerile instituțiilor participante reprezentate de către directorul Bekessy Elisabeta din partea APM Satu Mare, directorul Dragoș Mariana din partea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Satu Mare, directorul  Șuteu Mariana  din partea ”Căminului de argint” și nu în ultimul rând primarul  comunei Viile Satu Mare,  Szucs Szabolcs, și-au manifestat dorința de a ecologiza curtea Școlii Generale din Viile Satu Mare prin acțiuni similare.
1368 vizite
Distribuie pe