Locale Altele
Miercuri, 17 August 2022
Mie, 17 Aug 2022
Plantare de primăvară în Ariile Protejate „Râul Tur”
Societatea Carpatină Ardeleana Satu Mare  - Marti, 14 Aprilie 2015

Societatea Carpatină Ardeleană – Satu Mare organizează, sâmbătă, o acțiune de plantare de arbori în Ariile Protejate „Râul Tur”, mai exact în apropierea localități Iojib. Evenimentul se desfășoară în parteneriat cu Composesoratul Iojib.

În cadrul acțiunii vor fi plantați puieți de stejar, păr pădureț, plop alb și păducel. Conform planurilor din puieții plantați se va amenaja o fâșie de arbori și tufăriș, de aproape 2 km lungime pe marginile pășunii.

Acțiunea este deschisă tuturor, organizatorii așteaptă cu drag fiecare mână de ajutor. Locul de întâlnire este în Iojib, în fața bisericii reformate, sâmbătă, în data de 18 aprilie la ora 9.30.

Acțiunea de plantare se desfășoară în cadrul proiectului „Conservarea valorilor naturale și peisagistice ale pajiștilor din Ariile Protejate Râul Tur”. Proiectul este finanțat prin granturile SEE 2009 – 2014, în cadrul Fondului ONG în România. Pentru informații oficiale despre granturile SEE și norvegiene accesați pagina www.eeagrants.org

Arborii solitari, pâlcurile de arbori și de tufăriș, fâșiile arbori și de tufăriș sunt elemente importanțe și de folos ale pășunilor. Aceste plante asigură condiții de viață adecvate pentru mai multe specii protejate, respectiv posibilitate de cuibărire și ascunziș. Existența vegetației lemnoase contribuie la creșterea calității pășunilor, pentru că ajută la păstrarea umidității, iar în zilele călduroase de vară oferă un loc de relaxare și de răcorire pentru animale și turiști.

Organizatorii, după plantare, ca recompensă pentru munca prestată, vor oferi voluntarilor un gulaș la ceaun.

 

1142 vizite
Distribuie pe