Locale Altele
Miercuri, 4 August 2021
Mie, 4 Aug 2021
O sută de mii de lei pentru refacerea caselor inundate în Sătmărel
Florin Răchitan  - Vineri, 29 Mai 2015

Primarul Dorel Coica a prezentat vineri, în cadrul unei conferinţe de presă, un raport al măsurilor de urgenţă care au fost luate în sprijinul locutorilor cartierului rromilor din Sătmărel, ale căror case au fost cele mai afectate de furtuna cu grindină şi, ulterior, de inundaţii.

Astfel, potrivit raportului, Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă a identificat 61 case afectate de furtună, au fost evacuate 113 persoane, adulţi şi copii, toate fiind adăpostite încă din prima noapte la căminul cultural din localitate sau la rude.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Someş” a sprijinit operaţiunile de evacuare cu forţe proprii, Crucea Roşie Satu Mare a oferit 75 pături şi ceai cald, Poliţia Locală asigură paza permanentă la căminul cultural, Poliţia Municipală asigură ordinea publică în toată zona afectată.

Societatea Florisal asigură toalete ecologice şi transportul gunoiului menajer, Apaserv asigură vidanjarea toaletelor ecologice, Serviciul de Asistenţă Socială din cadrul Primăriei a asigurat transport şi cazare pentru 5 mame şi 9 copii la Centrul Maternal şi Adăpostul de Noapte, precum şi servicii de consiliere psihologică.

La operaţiuni au participat şi unii sponsori care, la solicitarea Primăriei Satu Mare, au asigurat de urgenţă apă, hrană şi obiecte de igienă personală pentru sinistraţi. Astfel, societatea Derşidan SA a donat 500 de conserve, apă, tacâmuri de unică folosinţă, materiale necesare igienei, SC Neptun SRL a oferit 60 de pâini, SC Nova Oas 2000 litri de apă minerală, SC Mircea Blaga SRL 160 pâini.

S-a făcut necesarul de materiale de construcţii pentru casele afectate, în valoare de aprox. 133.000 lei, şi a fost deja deblocată de urgenţă suma de 100.000 de lei din bugetul municipiului Satu Mare, urmând ca această sumă să mai fie suplimentată în cursul săptămânii viitoare.

Materialele de construcţii au fost deja cumpărate, iar în zilele următoare muncitorii Primăriei Satu Mare vor ajuta la repararea caselor afectate de grindină şi inundaţii.

1097 vizite
Distribuie pe