Locale Altele
Marti, 9 August 2022
Marti, 9 Aug 2022
A început lupta pensionarilor pentru biletele de tratament
Leontina Volosciuc  - Marti, 10 Martie 2009

De la începutul anului, pensionarii sătmăreni au luat cu asalt Casa Judeţeană de Pensii în speranţa că vor prinde un bilet la una din staţiunile de tratament din ţară.

Peste 5.000 de cereri au fost depuse până la această oră. Numai în luna martie, 853 de pensionari s-au zbătut să obţină un loc într-o staţiune de tratament, din cele 81 puse la dispoziţie.

Surse din cadrul biroului “Bilete de Tratament” ne-au precizat că, deocamdată, Ministerul Turismului nu a încheiat contracte cu staţiunile din ţară, acesta fiind şi motivul pentru care locurile din staţiuni nu au fost repartizate încă.


O dată la care se aşteaptă încheierea contractelor este 15 aprilie, asta după ce vor avea loc şi licitaţiile. Până atunci pensionarii sătmăreni pot depune cereri, însă numărul acestora fiind atât de mare, este foarte probabil ca mulţi să rămână pe dinafară.

De bilete gratuite în staţiuni beneficiază persoanele care au fost deportate, cele care au avut de suferit în închisorile comuniste, dar şi revoluţionarii. Restul pensionarilor vor achita pentru un bilet la tratament jumătate din valoare pensiei pe o lună.

Tags: pensionari  bilete  tratament  
1757 vizite
Distribuie pe