Locale Altele
Duminica, 9 Mai 2021
Dum, 9 Mai 2021
Criza închide magazinele de fiţe, dar şi pe cele de cartier
Leontina Volosciuc  - Joi, 19 Martie 2009

Magazinele mici din Satu Mare, dar şi unele dintre cele mai mari, care nu fac faţă crizei financiare, se închid rând pe rând.

 

Sătmărenii obişnuiţi până nu de mult să coboare lângă scara blocului pentru a cumpăra o pâine, o sticlă de apă, o jucărie sau orice alt lucru necesar în casă de la magazinul cel mai apropiat sunt nevoiţi acum să caute în altă parte, în magazinele mari.

 

Dacă până în urmă cu două săptămâni, lângă un parc din Micro 16 două magazine cu jucării erau preferatele copiilor, astăzi clienţii fideli au fost anunţaţi că ambele magazine se desfiinţează.

 

Alte două magazine cunoscute de pe strada Ştefan cel Mare, dar şi buticuri de pe Bulevardul I.C. Brătianu s-au închis de câteva săptămâni.

Astfel de anunţuri întâlnim în tot mai multe magazine cu fiecare zi ce trece.

 

Între timp, rata şomajului atinge cote îngrijorătoare, iar Satu Mare nu mai este printre judeţele fruntaşe pe ţară la nivelul scăzut al şomajului. Numai în această lună au fost disponibilizate aproape 650 de persoane, numărul total al sătmărenilor care şi-au pierdut locurile de muncă de la începutul anului ajungând deja la 7.000.

 

Purtătorul de cuvânt al Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă, Simona Derşidan, a precizat că numărul agenţilor economici care se prezintă la agenţie şi anunţă disponibilizări este din ce în ce mai mare. Judeţul Satu Mare se confruntă cu cea mai mare rată a şomajului din ultimii şapte ani.

Tags: magazin  cartier  inchis  
2419 vizite
Distribuie pe