Locale Altele
Sambata, 9 Decembrie 2023
Sam, 9 Dec 2023
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Împreună pentru Campania de Antidiscriminare
Asociația Stea  - Miercuri, 16 Martie 2016

Și în acest an, Asociația Stea mobilizează comunitatea locală în lupta antidiscriminare a persoanelor aflate în dificultate, invitând sătmărenii să participe la o serie de evenimente publice care se vor desfășura în perioada 21 - 25 martie 2016 în scopul combaterii inegalităţilor sociale, a sărăciei şi excluziunii prin cetățenie activă și solidaritate.

În realizarea activităților din cadrul campaniei sunt implicați 64 de copii și tineri, beneficiari ai programelor educaționale din cadrul Centrului de zi al Asociației Stea, 30 de voluntari, reprezentanți ai 26 de organizații și instituții membre ale Grupului de lucru inter-sectorial pentru prevenirea și combaterea excluziunii sociale – GIPEX, parteneri, oameni de cultură și susținători ai organizației noastre care au decis să se alăture acestei cauze pentru a construi împreună o comunitate mai bună pentru copiii noștri.

Evenimentele din cadrul campaniei sunt:

 Lansarea campaniei și vernisaj expoziție „Sub Steaua Prieteniei” – Luni, 21.03.2016 de la ora 14.00 la Muzeul Județean Satu Mare

Partenerii, mass-media și publicul larg sunt așteptați la conferinţa de presă ce marchează lansarea campaniei antidiscriminare, care va fi urmată de vernisajul expoziţiei cu lucrările selectate în cadrul concursului de creaţie ,,Sub Steaua Prieteniei’’,ediţia a II-a.

În cadrul evenimentului va avea loc și premierea lucrărilor câștigătoare la acest concurs, la care participă copii din grădinițe, școli și licee din Satu Mare, transmițând prin intermediul lucrărilor viziunea lor despre o lume mai bună. Concursul este organizat sub atenta îndrumare și implicare profesionistă a doamnei Cristina Gloria Oprișa, cunoscut artist plastic sătmărean. Expoziţia va fi găzduită de Muzeul Judeţean în perioada 21-27 martie 2016.

Marș anti-discriminare – Marți, 22.03.2016 de la ora 14.00 în Piața 25 octombrie

Un marș antidiscriminare menit să atragă sătmărenii în susținerea grupurilor vulnerabile va avea loc în data de 22 martie. Marșul va porni la ora 14.00 de pe platoul din Piața 25 Octombrie și va urma traseul: pasajul Corneliu Coposu - Parcul Central - pasajul Corneliu Coposu. Participanții sunt încurajați să pregătească pancarte cu mesaje anti-discriminare.

Competiție de fotbal „Cupa anti-discriminării 2015” - Miercuri 23.03.2016 de la ora 15.00 în sala de sport a Colegiului Tehnic „Unio-Traian Vuia’’

Campania antidiscriminare va continua în data de 23 martie cu o competiţie de fotbal între echipe compuse din tineri și adulți aflați în dificultate, respectiv tineri şi adulţi din comunitate, care va avea loc în sala de sport a Colegiului Tehnic „Unio-Traian Vuia’’ din Satu Mare.

ANTI-DISCRIMINARE prin cultură și sport – Joi 24.03.2016 de la ora 15.00 în Piața 25 Octombrie

Din dorinţa de a folosi puterea uriașă a culturii și a sportului de a aduce oamenii împreună dincolo de orice fel de caracteristici care ne diferențiază, organizăm în parteneriat cu Centrul Cultural „G.M. Zamfirescu” un eveniment special. Această manifestare propune o serie de activități sportive și concursuri de tip ștafetă pentru copii de vârstă școlară și părinți. Programul va cuprinde și diferite momente artistice realizate de către cunoscuți artiști sătmăreni (Cserei Csaba, Rareș Jucan), prezentare de dans (Passion for Salsa) și momente de sport colectiv în aer liber (Tae-bo cu Ludmila). În cadrul acestui eveniment va avea loc și premierea textelor câștigătoare în cadrul concursului „Scriem altfel” pentru liceeni.

„Mesajul meu anti-discriminare” – Vineri 27.03.2015, în intervalul 10.00 - 16.00 în centrul orașului

Campania  va continua vineri, 25 martie 2016 printr-o acțiune stradală organizată de voluntarii Asociației Stea care vor oferi trecătorilor posibilitatea de a transmite mesaje antidiscriminare prin intermediul unui panou mobil. Mesajele vor fi fotografiate și transmise pe scară largă prin intermediul mijloacelor de comunicare online. 

Asociația Stea mulțumește doamnei Gabriela Gloria Oprișa, Centrului Cultural „G.M. Zamfirescu”, Muzeului Judeţean Satu Mare, Asociației Județene de Fotbal Satu Mare, Colegiului Tehnic „Unio-Traian Vuia’’, artiștilor care au susținut activitățile, partenerilor din cadrul Grupului de lucru inter-sectorial pentru prevenirea și combaterea excluziunii sociale - GIPEX, Inspectoratului Școlar Județean, grădiniţelor,școlilor și liceelor partenere pentru implicarea, dăruirea și participarea în această campanie.

Campania “Antidiscriminare a grupurilor vulnerabile” se desfășoară în cadrul proiectului „Parteneriat inter-sectorial – baza serviciilor sociale de calitate”, implementat de către Asociaţia Stea în parteneriat cu Serviciul Public de Asistenţă Socială Satu Mare, Poliţia Locală a Municipiului Satu Mare şi Direcţia de Evidenţă a Persoanelor aflată în subordinea Consiliului Local Satu Mare, în perioada 16 mai 2014 – 30 aprilie 2016. Proiectul este finanţat prin granturile SEE 2009 – 2014, în cadrul programului Fondului ONG în România (www.fondong.fdsc.ro).

 Despre Asociaţia Stea

 Asociaţia Stea este o organizaţie neguvernamentală înfiinţată în anul 2004 a cărei misiune este aceea de a contribui şi de a milita pentru respectarea drepturilor fiecărui copil şi tânăr, pentru ca acesta să se dezvolte ca parte a unei societăţi responsabile. Asociaţia Stea luptă împotriva cerşetoriei şi a exploatării copiilor şi tinerilor susţinându-i să devină independenţi prin educaţie şi obţinerea unui loc de muncă.

 Pentru mai multe detalii, vă stăm la dispoziţie la telefon 0743174169, persoana de contact: Cristina Bala, manager proiect, sau va rugăm să accesați : www.asociatiasteasm.ro

 

1698 vizite
Distribuie pe