Locale Altele
Marti, 19 Octombrie 2021
Marti, 19 Oct 2021
Copiii sătmăreni transmit puternice mesaje de prietenie
Asociația Stea  - Marti, 22 Martie 2016

Asociația Stea a dat, luni, startul „Campaniei Antidiscriminare a Grupurilor Vulnerabile” la Satu Mare, cu o serie de activități ce pun în valoare mesajele de nediscriminare create de copiii ce au ales să transpună în imagini și texte viziunea lor pură despre o lume mai bună, cea în care prietenia și toleranța învinge orice fel de bariere create de prejudecăți.

Campania a început de dimineață cu lansarea etapei de votare pentru textele transmise de liceeni în cadrul concursului „Scriem Altfel”.

Este vorba despre un concurs prin care participanții au transpus în cuvinte rezultatele exercițiului de imaginație care i-a provocat să privească lumea prin ochii unui rom aflat în dificultate.

Cele 15 texte primite de la concurenți sunt postate pe pagina de facebook : https://www.facebook.com/Scriem-altfel-555738871251749/?fref=ts, fiind supuse votului publicului până în data de 23 martie ora 16.00.

Pe baza celor mai multe like-uri primite, vom premia primele trei lucrări în cadrul evenimentului public „Împreună - ANTI-DISCRIMINARE prin cultură și sport” organizat în parteneriat cu Centrul Cultural „G.M. Zamfirescu”, joi 24 martie 2016 de la ora 15.00 în Piața 25 Octombrie din Satu Mare.

Tot ieri, cu începere de la ora 14.00, Muzeul Județean din Satu Mare a găzduit vernisajul expoziției de artă plastică “Sub Steaua Prieteniei” – Ediția a II-a, cuprinzând 96 de lucrări realizate de către copii de la grădinițe și școli din Satu Mare, având ca temă centrală „nediscriminarea”.

În prezența a numeroși oaspeți: elevi, părinți, profesori, educatori, parteneri și reprezentanți ai mass-mediei, a avut loc și premierea celor mai valoroase lucrări din punct de vedere artistic și al mesajului transmis.

Concursul a fost coordonat din punct de vedere artistic de către Cristina Gloria Oprișa, iar juriul a fost compus din renumiți artiști plastici sătmăreni: Maria Olteanu, Timea Mitroi și Liviu Scripor.

Au fost acordate 22 de premii, jurizarea realizându-se pe 3 categorii:

Categoria elevilor preșcolari :

Premiul I: Potra Sara

Premiul II: Bercea Anita

Premiul III.: Dragoș Daria și Roman Carolina

Mențiune: Șimon Antonia, Luka Alessia, Chira Paula

Categoria elevilor din clasele I – IV

Premiul I : Soponar Andrei

Premiul II: Timp Adelin

Premiul III: Bata Mark și Gnandt Ana

Mențiune: Nagy Greta Johanna și Balogh Petra

Categoria elevilor din clasele V – VIII

Premiul I : Ilban Andrei și Pintea Alexia

Premiul II: Nagy Mark Robert și Cureteu Alexia

Premiul III.: Fedorca Alexandra și Moroșanu Tudor

Mențiune: Dicsi Hanna, Țic Emanuel, Cociotă Carina Juana

Toți copiii care au trimis lucrări au pregătite diplome de participare, cadrele didactice fiind rugate să contacteze Asociația Stea pentru ridicarea diplomelor copiilor care nu au fost prezenți la vernisaj.

Expoziția este deschisă publicului toată săptămâna 21-27 martie 2016 la Muzeul Județean din Satu Mare.

Așteptăm cu mare drag sătmărenii la următoarele evenimente din campanie: Marș Antidicriminare, marți 22 martie de la ora 14.00 cu pornire din Piața 25 Octombrie, Competiție de fotbal „Cupa anti-discriminării 2016” - Miercuri 23.03.2016 de la ora 15.00 în sala de sport a Colegiului Tehnic „Unio-Traian Vuia’’; Împreună - ANTI-DISCRIMINARE prin cultură și sport – Joi 24.03.2016 de la ora 15.00 în Piața 25 Octombrie; „Mesajul meu anti-discriminare” – Vineri 25.03.2016, în intervalul 10.00 - 16.00 în centrul orașului.

Aceste activități fac parte din „Campania Antidiscriminare a grupurilor vulnerabile” ce se desfășoară în cadrul proiectului „Parteneriat inter-sectorial – baza serviciilor sociale de calitate”, implementat de către Asociaţia Stea în parteneriat cu Serviciul Public de Asistenţă Socială Satu Mare, Poliţia Locală a Municipiului Satu Mare şi Direcţia de Evidenţă a Persoanelor aflată în subordinea Consiliului Local Satu Mare, în perioada 16 mai 2014 – 30 aprilie 2016. Proiectul este finanţat prin granturile SEE 2009 – 2014, în cadrul Fondului ONG în România (www.fondong.fdsc.ro).

 Despre Asociaţia Stea

 Asociaţia Stea este o organizaţie neguvernamentală înfiinţată în anul 2004 a cărei misiune este aceea de a contribui şi de a milita pentru respectarea drepturilor fiecărui copil şi tânăr, pentru ca acesta să se dezvolte ca parte a unei societăţi responsabile. Asociaţia Stea luptă împotriva cerşetoriei şi a exploatării copiilor şi tinerilor susţinându-i să devină independenţi prin educaţie şi obţinerea unui loc de muncă.

Pentru mai multe detalii, vă stăm la dispoziţie la telefon 0743174169, persoana de contact: Cristina Bala, manager proiect, sau va rugăm să accesați : www.asociatiasteasm.ro

 

Tags: asociatia stea  campanie antidiscriminare  scriem altfel  
1664 vizite
Distribuie pe