Locale Altele
Duminica, 4 Decembrie 2022
Dum, 4 Dec 2022
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Service pentru mașinile adaptate persoanelor cu handicap
Veronica Hodas  - Vineri, 3 Iunie 2016

Un proiect cu totul inedit a prins viață la Satu Mare datorita Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Mediului, în colaborare cu ASSOC Baia Mare și Consiliului Județean Satu Mare și este dedicat în totalitate persoanelor cu handicap.

Vorbim despre service-ul auto – adaptare mașini pentru persoanele cu dizabilități, SC Mobility Jud Satu Mare, situat pe strada Gorunului nr.1.

Inaugurarea a avut loc vineri, iar la eveniment a participat și președintele Consiliului Județean Satu Mare, Adrian Ștef care se bucură pentru că s-a relizat acest proiect cu succes și „reușim să ne adresăm și acelor oameni cu care destinul nu a fost atât de prietenos ca și noi”

Directorul DGASPC Satu Mare, Mariana Dragoș a subliniat că este o activitate inovatoare pentru regiunea de Nord Vest, iar „existența unui astfel de service pentru adaptarea mașinii, pentru limitarea unei barieri pentru persoanele cu handicap este un lucru cu totul și cu totul nou”.

Obiectivul acestui service este adaptarea care permite persoanelor cu dizabilități să conducă un autovehicul, ducând astfel la o creștere semnificativă a autonomiei și calității vieții.

Condițiile tehnice minime necesare: fezabilitatea adaptării depinde de particularitățile fiecărui autovehicul în parte. Pentru a confirma posibilitatea efectuării adaptării la mașina dumnevoastră trebuie să contactacți nr. de telefon 0361.881.505. Personalul service-ului va intra în dialog cu voi și va determina fezabilitatea adaptării pentru modelul/marca mașinii pe care o dețineți.

Pentru a emite o cerere de adaptare trebuie să furnizați următoarele acte:

  1. Act de identitate (CI sau buletin)
  2. Acte care să ateste dreptul de proprietate asupra mașinii ce urmează a fi adaptată și anume: carte de identitate a autovehiculului, talon emis de autoritățile române, cartea de identitate originală a autovehiculului și respectiv fișa de înmatriculare din țara de origine (cele două briefuri în cazul mașinilor înmatriculate în altă țară ) sau factură sau contract de vânzare – cumpărare, în cazul în care mașina nu a fost încă înmatriculată cu numele beneficiarului.
  3. Certificatul de handicap al beneficiarului (este absolut necesar pentru a obține scutirile fiscale acordate conducătorilor auto cu dizabilități locomotorii conform legii.)

Pentru a evita neplăcerile și aglomerația, adaptarea auto se execută numai pe bază de programare. După ce vă asigurați că dețineți sau puteți obține în timp util documentele necesare, contactați service-ul pentru a fi programat la centrul de lucru din județul Satu Mare, strada Gorunului nr.1.

Tags: service auto  mobility jud  adaptare  persoane handicap  
3776 vizite
Distribuie pe
Alexandru
Frumos va sede, nota 1. Suntem in Romania si va sun si vorbiti in ungureste si nu stiti romana. Sa va fie rusine.
2021-04-28 12:12:53
Andreea
Buna,
As dorii si eu sa fac adaptare la masina pt acceleratie si frana..
Am un Ford Focus automat 2003 1.6 benzina.. Cum m as putea programa cat mai repede si care.este pretul? Daca ma puteti ajuta,multumesc.
2019-08-17 00:29:26