Locale Altele
Miercuri, 8 Decembrie 2021
Mie, 8 Dec 2021
Asociația Stea își deschide porțile pentru voluntari
Asociația Stea  - Miercuri, 8 Iunie 2016

Pentru că numai prin implicare putem construi o lume mai bună în jurul nostru, Asociația Stea invită persoanele interesate să descopere o serie de noi oportunități de voluntariat printr-un eveniment de cunoaștere, formare, dezbatere și schimb de experiență cu voluntari din România și din Franța.

Vineri 10 iunie 2016 de la ora 14.00, centrul de zi situat în Satu Mare Bulevardul Octavian Goga nr.14, își deschide porțile pentru toți cei pentru care dezvoltarea personală, altruismul și atitudinea pro-activă reprezintă repere importante în viață.

La „Ziua Voluntarilor STEA” participanții sunt așteptați la un program interactiv ce cuprinde o inițiere în domeniul animației socio-educative, prezentări ale diferitelor tipuri de activități în care se pot implica voluntarii, dezbateri și schimburi de experiență cu privire la beneficiile și impactul acțiunilor de voluntariat.

Asociația STEA a luat ființă deoarece un grup de tineri a decis să acționeze pentru a schimba situația gravă în care au întâlnit copiii și tinerii aflați în dificultate din Satu Mare. Ei au ales să-și dedice energia pentru a schimba viitorul acestora, astfel încât să ajungă să iasă din cercul vicios al sărăciei.

Acum, când organizația este în curs de a face un nou pas important în direcția susținerii incluziunii sociale prin muncă a persoanelor marginalizate din Satu Mare, voluntarii au din nou oportunitatea de a juca un rol cheie. Este vorba despre susținerea proiectului „Grădina STEA” ce are la bază lansarea unei activități de economie socială menită să ofere pe termen mediu și lung, oportunități reale de inserție profesională pentru persoane aflate în dificultate. În cadrul acestui proiect voluntarii pot participa la diferite tipuri de activități: de la cele directe cu persoanele aflate în dificultate (animație socio-educativă, activități practice de grădinărit, tabără terapeutică) la cele menite să sprijine afacerea de economie socială (dezvoltare plan de afacere, pregătire și inițiere activitate comercială, webdesign, marketing și comunicare).

 „Asociația Stea s-a născut prin voluntariat, iar acesta continuă să fie o valoare de bază a organizației noastre pe care o promovăm cu multă pasiune fiind convinși de puterea sa de a schimba lumea în bine. Voluntariatul aduce multiple beneficii celor ce se implică fiind o adevărată cale a-și dezvolta abilități și competențe importante pe plan personal și profesional, de a cunoaște oameni și culturi noi și de a participa activ la dezvoltarea societății”, a declarat Cristina Bala, director al Asociației Stea și inițiatoarea proiectului.

„Ziua Voluntarilor STEA” se desfășoară în cadrul „Campaniei de promovare a cetățeniei active, a voluntariatului și a responsabilității sociale” din proiectul „Grădina STEA”. Proiectul este sponsorizat de Fundația PACT cu suținerea financiară a OMV Petrom în cadrul programului de finanțare „Idei din Țara lui Andrei”.

La eveniment participă un grup de 7 voluntari studenți francezi din cadrul asociației Graines en Vie din Angers (Franța) aflați într-o misiune de solidaritate internațională desfășurată ca partea a pregătirii lor universitare în domeniul „Concepere și realizare de proiecte umanitare” și alți 5 voluntari francezi aflați în serviciu civic la Asociația Stea.

Despre Asociaţia Stea

Asociaţia Stea este o organizaţie neguvernamentală înfiinţată în anul 2004 a cărei misiune este aceea de a contribui şi de a milita pentru respectarea drepturilor fiecărui copil şi tânăr, pentru ca acesta să se dezvolte ca parte a unei societăţi responsabile. Asociaţia Stea luptă împotriva cerşetoriei şi a exploatării copiilor şi tinerilor susţinându-i să devină independenţi prin educaţie şi obţinerea unui loc de muncă.

 

Tags: stea  voluntari  ziua voluntarilor  
987 vizite
Distribuie pe