Locale Altele
Miercuri, 19 Iunie 2024
Mie, 19 Iun 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Producătorii de pălincă din judeţ vor protesta miercuri în faţa Prefecturii
Leontina Volosciuc  - Luni, 8 Septembrie 2008

Producătorii de palincă din judeţul Satu Mare, împreună cu cei din judeţele Cluj şi Maramureş, vor organiza miercuri proteste în faţa prefecturilor.

Singurii care nu vor participa la proteste sunt cei din Bistriţa-Năsăud, care nu au reuşit să se organizeze. Producătorii de pălincă spun că sunt minţiţi de guvernanţi şi în protestele de miercuri îşi vor cere drepturile. Aceştia reclamă amenzile de sute de lei dacă fierb palincă neautorizat şi dosarele întocmite pentru evaziune fiscală.

Problemele au apărut în 2003, când pălinca, ţuica şi horinca au fost incluse în categoria băuturilor spirtoase, ulterior având şi accizarea identică, alături de alcoolul obţinut din cereale, cu toate că randamentele de producere sunt foarte diferite.

În judeţul Satu Mare pentru acest an se estimează o producţie medie de pălincă cuprinsă între 6 şi 8 milioane de litri. Se estimează că fiecare familie produce doar pentru consum propriu între 100 şi 200 de litri. Preşedintele Federaţiei Producătorilor de Palincă din Nord-Vest, Gheorghe Ciocan, a declarat astăzi că la manifestări sunt aşteptate câteva mii de persoane.

Tags: palinca  producatori  protest  
2133 vizite
Distribuie pe