Locale Altele
Luni, 29 Noiembrie 2021
Luni, 29 Nov 2021
Festivalul Voluntariatului, în premieră la Satu Mare
Asociația Stea  - Marti, 27 Septembrie 2016

Joi, 29 septembrie 2016, Parcul central din Piața Libertății va găzdui Festivalul Voluntariatului, un eveniment la care sunt invitați să participe toți sătmărenii care doresc să afle informații despre oportunitățile de voluntariat existente în Satu Mare, precum și detalii despre activitățile ONG-urilor și instituțiilor publice din municipiu cu activități de și pentru tineret.

Acest festival, în premieră la Satu Mare, este organizat de Asociația Stea în parteneriat cu Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Satu Mare și cu Casa de Cultură « G.M. Zamfirescu » în cadrul proiectului de tineret “Voluntariat – resursă pentru comunitate!” finanțat de Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Satu Mare ce are ca scop creșterea gradului de implicare a tinerilor sătmăreni în viața comunității precum și promovarea voluntariatului ca valoare personală și resursă comunitară în județul Satu Mare.

Așadar, începând cu ora 14.00 se dă startul activităților de promovare a voluntariatului, ateliere de educație non-formală, concursuri distractive cu premii pentru vizitatori și un amplu spectacol artistic, cu muzică și dans. Ne vor încânta cu prestația lor Raluca Dumitru, George Negrea, Alesia Mândruț, Rareș Juncan, voluntarii SNAC ai Colegiului Național « Doamna Stanca » cu un moment de flashmob și Corul școlii « Avram Iancu » pregătit de Renata Inovan Bertok.

Astfel, cei prezenți vor avea posibilitatea să descopere activitățile și oferta de voluntariat a următoarelor ONG-uri și instituții : Asociația de turism și ecologie Salamandra ; Asociatia Gutenberg - Organizatia tinerilor vorbitori de limba germana din Satu Mare ; Asociația Organizația Caritas a Diecezei Satu Mare ; Asociatia pentru Copii si Tineri 4U ; Asociația SamStudia - Organizația tinerilor și studenților sătmăreni ; Asociatia sociala “SATUL DE LUT” ; Asociația Stea ; Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog ; Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională ; Direcția Județeană de Sport și Tineret Satu Mare ; Fundatia FARA-centru de tranzit pentru tineri in dificultate Foyer Satu Mare ; Serviciul Public de Asistență Socială Satu Mare / Centrul multifuncțional Alterego ; Societatea Națională de Cruce Roșie Filiala Satu Mare.

Vizitatorii sunt așteptați cu o serie de surprize pe tot parcursul evenimentului, dintre care amintim : activități de dezvoltare personală și atocunoaștere (Asociatia pentru Copii si Tineri 4U) ; face-painting (Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională) ; colorare figurine de ipsos şi origami (Asociația Organizația Caritas a Diecezei Satu Mare) ; activități de promovare a igienei orale, demonstrații de prim ajutor și intervenție în dezastre (Societatea Națională de Cruce Roșie Filiala Satu Mare) ; jocuri de societate (Asociatia sociala “SATUL DE LUT” ) ; jocuri interactive și concurs „Vânătoare de comori” (Asociația Stea).

De asemenea tinerii interesați să-și deschidă propria afacere sunt așteptați la standul „Grădinii STEA” să descopere informații legate de antreprenoriatul social oferite de voluntari francezi.

Parteneri : Colegiul Național „Mihai Eminescu”, Colegiul Național „Doamna Stanca”, Colegiul Național „Ioan Slavici”, Liceul Teologic Reformat ; Colegiul Economic „Gheorghe Dragoș”, Liceul German „Johan Ettinger”, Colegiul Tehnic de Transportui și Telecomunicații „I.C. Brătianu” și Liceul de Arte „Aurel Popp”.

Despre Asociaţia Stea         

Asociaţia Stea este o organizaţie neguvernamentală înfiinţată în anul 2004 a cărei misiune este aceea de a contribui şi de a milita pentru respectarea drepturilor fiecărui copil şi tânăr, pentru ca acesta să se dezvolte ca parte a unei societăţi responsabile. Asociaţia Stea luptă împotriva cerşetoriei şi a exploatării copiilor şi tinerilor susţinându-i să devină independenţi prin educaţie şi obţinerea unui loc de muncă.

 

Tags: asociatia stea  festivalul voluntariatului  satu mare  
967 vizite
Distribuie pe