Locale Altele
Joi, 21 Octombrie 2021
Joi, 21 Oct 2021
S-a încheiat proiectul „Voluntariat-resursă pentru comunitate”
Asociația Stea  - Vineri, 11 Noiembrie 2016

Sediul Asociației Act 4U a găzduit vineri o conferințade presă cu ocazia încheierii proiectulu „Voluntariat – resursă pentru comunitate”, organizat de Asociația Stea în parteneriat cu Centrul de Prevenire, Evaluare, Consiliere Antidrog Satu Mare.

Proiectul, finanțat de către Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Satu Mare, s-a derulat în perioada 1 august-11 noiembrie și a avut ca scop creșterea gradului de implicare a tinerilor în viața comunității și promovarea voluntariatului cavaloare personală și resursă comunitară în județul Satu Mare.

Evenimentele organizate în cadrul acestui proiect au fost: Festivalul voluntariatului, lacare 15 ONG-uri și instituții din Satu Mare și-au expus ofertele de voluntariat celor peste 200 de persoane participante; un curs de educație non-formală la care 20 de tineri liceeni au asimilat noi cunoștințe utile în activitățile de voluntariat; o campanie de informare derulată atât în liceele din municipiu cât și cu prilejul evenimentului Biblioteca vie, la care au participat peste 50 detineri interesați de ofertele de voluntariat din Satu Mare; activități de educație nonformală în rândul tinerilor cu oportunități reduse; un concurs defotografie având ca teme de interes consumul de droguri, antidiscriminare și delincvență juvenilă.

Câștigătorii concursului sunt: Sanda Tincu (locul I) – un abonament în valoare de 200 de lei la Energy Kardio Club; Teodora Tincu (locul II) – un abonament la Robi Fitness și Denisa Barabaș (locul III) – o cină la Restaurant Kardinale.

Rezultatele proiectului au fost prezentate de către Diana Joldoș Bretan, referent relații externe la Asociația Stea. Au luat cuvântul directorul Direcției de Sport și Tineret Satu Mare, Virgil Dragoș, și Camelia Tarba – Centrul de Prevenire, Evaluare, Consiliere Antidrog.

La eveniment au participat reprezentanți ai ONG-urilor și instituțiilor partenere. Elevi și voluntari.

Tags: proiect incheiat  voluntariat  asociatia stea  
1168 vizite
Distribuie pe