Locale Altele
Miercuri, 27 Octombrie 2021
Mie, 27 Oct 2021
Tipic: inițiativă nobilă, finalizare nu prea, cu paltoanele gratis
Florin Răchitan  - Joi, 12 Ianuarie 2017

Abia a trecut o zi de la inițiativa trupei “Harag Gyorg” de la Teatrul de Nord de a se alătura campaniei “Cuierul gratuit”, că au și apărut primele semne ale unui fenomen parcă inevitabil în asemenea situații.

Campania, preluată mai de la Vest de noi, constă în așezarea în locuri publice a unor cuiere pe care oricine poate să-și lase paltoanele de care nu mai au nevoie, iar oricine care are nevoie de ele poate să le ia, gratuit. Pare a fi o acțiune binevenită, mai ales în zile friguroase ca cele pe care tocmai le înfruntăm în această perioadă.

Încă de la debutul acțiunii, unii au atras atenția pe rețelele de socializare că inițiatorii nu ar trebui să-și facă prea multe iluzii în legătură cu finalitatea ei, deoarece e foarte posibil să găsească aceleași paltoane duminică pe tarabele Pieței de Vechituri.

Angajatul unei firme din vecinătatea Teatrului de Nord, acolo unde este așezat cuierul, a surprins joi doi indivizi care “nu s-au bronzat chiar vara trecută” întorcându-se de nu mai puțin de cinci ori în decursul unei singure zile “pentru a-și reînnoi garderoba” cu oferta de pe cuier.

“Ar fi bine să trimită cineva un polițist în zonă, eu i-aș asigura ceai cald toată ziua, numai să-i țină departe pe cei care abuzează de această inițiativă” – a scris pe Facebook cel care a surprins instantaneul cu ciorditorii.

Poată să pară un fenomen tipic Sătmarului, dar se întâmplă și la case mai mari: la Budapesta, de exemplu, de unde a pornit această modă de implicare civică, în ultimele zile s-au înregistrat multe cazuri asemănătoare, în timp ce un preot, care a găsit un asemenea cuier în fața bisericii sale, a fost supus unui adevărat linșaj mediatic în presa hipsterească și pe rețelele de socializare, deoarece a îndrăznit să le sugereze inițiatorilor că poate ar fi o idee mai bună ca acele cuiere să fie așezate mai degrabă în spații închise, pentru ca paltoanele să fie ferite de intemperiile vremii extreme din această perioadă. Nu de alta, dar celor care chiar au nevoie de paltoane le este destul de greu să le îmbrace, în condițiile în care acestea sunt ude și înghețate bocnă!

Tags: paltoane  gratuite  cuier  
3339 vizite
Distribuie pe