Locale Altele
Joi, 16 Septembrie 2021
Joi, 16 Sept 2021
Fundația “Hans Lindner”, de 20 de ani la Satu Mare. Proiecte noi pentru viitor.
Florin Răchitan  - Joi, 9 Februarie 2017

În acest an se împlinesc două decenii de prezență permanentă a Fundației „Hans Lindner” în municipiul Satu Mare, perioadă în care sute și mii de sătmăreni au fost beneficiari, în mod direct sau indirect, a nenumăratelor proiecte sociale derulate în colaborare cu autoritățile locale sau cu alte organizații similare.

La ceas aniversar, directorul Tiberiu Koczinger a anunțat joi, în cadrul unei conferințe de presă, că pe lângă programele cunoscute și foarte utile de ani de zile, cum ar fi „Fit for Life” – cursuri de instruire în diverse domenii pentru adulți – sau „Raza Speranței” – program complex pentru sprijinirea copiilor bolnavi de cancer și a familiilor acestora, Fundația „Hans Lindner” demarează și alte proiecte la nivelul întregului județ, unele dintre ele fiind cuprinse și în așa-numitul „Plan strategic de dezvoltare în domeniul social pentru perioada 2016 – 2020”, document elaborat cu contribuția tuturor ONG-urilor locale, dar care zace undeva prin sertare.

O atenție deosebită va fi acordată în următoarea perioadă copiilor, prin promovarea unor activități inedite în cadrul Programului „Școala Altfel”.

Elevii din școlile din municipiul Satu Mare, dar și din localitățile rurale, sunt așteptați zilnic la atelierul multifuncțional al fundației de pe strada Dsida Jeno nr.8, unde au ocazia să învețe meșteșuri precum tâmplărie, brutărie, gastronomie sau aranjamente florale.

De asemenea, pentru clase se organizează fizite la fabricile mai mici sau mai mari din Satu Mare, dar și la fermele administrate de fundație la Craidorolț și Ciumești, unde copiii pot să aibă grijă de animale și participă la diverse activități specifice unei gospodării de la țară.

Cadrele didactice care doresc să participe cu clasele lor la asemenea activități organizate de Fundația „Hans Lindner” sunt rugate să-și facă programări la tel. 0261-715.136 sau prin e-mail la adresa office@fundatiahanslindner.ro

Tags: proiecte  fundatie  hans lindner  
1779 vizite
Distribuie pe