Locale Altele
Duminica, 19 Septembrie 2021
Dum, 19 Sept 2021
Şomajul e în scădere, dar perspectivele sunt sumbre
Leontina Volosciuc  - Miercuri, 13 Mai 2009

Datorită angajărilor din ultimele săptămâni, rata şomajului a început să scadă la Satu Mare.

În evidenţele AJOFM sunt la această oră 6.572 şomeri înregistraţi, cu 539 mai puţini faţă de sfârşitul lunii aprilie. Dintre aceştia, 4.023 sunt şomeri indemnizaţi, iar 2.549 sunt persoane care nu mai primesc ajutor de şomaj.

Bursa Generală a Locurilor de Muncă, desfăşurată în data de 24 aprilie, a contribuit semnificativ la scăderea numărului de şomeri, atunci fiind angajate pe loc 342 de persoane.

Pentru lunile mai şi iunie, însă, se anunţă din nou disponibilizări colective la mai multe firme mari din judeţ. Situaţia a fost prezentată chiar de directorul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă, Doina Iura, în cadrul şedinţei de miercuri a Comisiei de Dialog Social.

Disponibilizări se semnalează la societăţi precum Electrolux sau  Draxlmeier, însă cele mai multe cazuri sunt la firmele din industria uşoară. Potrivit directorului AJOFM, judeţul Satu Mare se va confrunta cu o lipsă acută de locuri de muncă şi ar putea să apară probleme în asigurarea sumelor necesare patronilor care angajează absolvenţi sau persoane cu vârsta mai mare de 45 de ani.

Tags: somaj  scadere  perspective  
1540 vizite
Distribuie pe