Locale Altele
Joi, 19 Mai 2022
Joi, 19 Mai 2022
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Maratonul Caritas vă așteaptă cu programe interesante
Caritas Satu Mare  - Miercuri, 24 Mai 2017

Pentru a face un bine pentru comunitate câteodată e nevoie doar de un singur pas făcut în acest sens. Chiar la acesta ne îndeamnă sloganul Maratonului Caritas din acest an: „Grijă și iubire în fiecare pas!”.

Organizația Caritas a Diecezei Satu Mare a dedicat anul 2017 domeniului îngrjirii vârstnicilor, de aceea scopul Maratonului de Solidaritate din acest an este întărirea solidarității față de semenii noștri de vârsta a treia, respectiv oferirea unui prilej pentru fiecare sătmăren cu sensibilitate socială să poată facă ceva pentru vârstnicii din comunitatea noastră.  

Îmbătrânirea populației, dar și numărul în creștere a vârstnicilor care trăiesc în singurătate este un fenomen social care în ultimele decenii a luat o amploare îngrijorătoare. Soluționarea acestui fenomen a reprezentat o adevărată chemare pentru Caritas. Organizația și-a propus tratarea problemei la mai multe nivele. Prin cluburile pentru vârstnici Caritas promovează îmbătrânirea activă, încetinind procesul de îmbătrânire și evitând izolarea socială a vârstnicilor după ieșirea la pensie. Prin Centrul de zi pentru vârstnici „Sf. Iacob” Caritas oferă îngrijire și supraveghere pe timpul zilei vârstnicilor cu boli cronice, care se mai pot deplasa, evitând astfel instituționalizarea acestora. Prin cele 12 centre de îngrijire la domiciliu organizația asigură îngrijirea necesară vârstnicilor bolnavi în 37 de localități. În anul 2016 un număr de 1369 de persoane de vârsta a treia au beneficiat de servicii de îngrjire din partea Caritas.

Compania Autonet va sprijini și anul acesta Maratonul de Solidaritate.  

Pre-înregistrarea începe la 29 mai la sediul central al Caritas (Str. Lükő Béla Nr. 15, Satu Mare), de luni până vineri între orele 8 și 16. Taxele de înregistrare rămân aceleași, și anume: 10 lei/1 participant, 8 lei/participant în cazul unui grup de 3-14 persoane, 5 lei/persoană pentru un grup de minim 15 participanți, 5 lei/persoană în cazul pensionarilor, iar copiii sub 7 ani vor participa gratuit.
Înregistrarea se va face la start, pe Piața Libertății nr. 20.  

Destinația maratonului din acest an este terenul de fotbal din comuna Vetiș. Traseul detaliat este următorul: startul se va da în centrul vechi, de pe P-ța Libertății Nr. 20, în data de 10 iunie la ora 8.30, apoi, după ocolirea parcului central se va parcurge aleea Corneliu Coposu, se va trece prin centrul nou, apoi se va urca pe dig sub podul Golecu, iar după aceea, pe partea dinspre Micro 16 a digului se va merge până la terenul de fotbal din Vetiș. 

La finish participanții vor fi invitați la un gulaș gustos din partea gazdelor din Vetiș. Alături de Primăria Comunei Vetiș și Centrul Cultural „Vetési Albert” se implică în asigurarea unei relaxări de calitate după parcurgerea traseului în scop caritabil. Cei interesați vor avea posibilitatea să se familiarizeze cu programele Caritas destinate persoanelor de vârsta a treia prin vizitarea corturilor tematice. Nu vor lipsi nici demonstrațiile de dresaj canin, competițiile distractive, tombola și alte programe interesante.  

În data de 10 iunie organizatorii vă așteaptă cu drag la al XI-lea Maraton de Solidaritate. Nu uitați, e: „Grijă și iubire în fiecare pas!” 

Tags: maraton solidaritate  caritas  
1073 vizite
Distribuie pe