Locale Altele
Joi, 8 Decembrie 2022
Joi, 8 Dec 2022
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Aparatură modernă pentru depistarea cancerului, donată de Clubul Rotary din Satu Mare
Florin Răchitan  - Marti, 30 Mai 2017

Preşedintele Clubului Rotary din Satu Mare, Monica Şuta, şi secretarul acestei organizaţii, Angela Bercean, au prezentat marţi, în cadrul unei conferinţe de presă, donaţia făcută Spitalului Judeţean Satu Mare pentru a veni în sprijinul cadrelor medicale şi al pacienţilor care apelează la serviciile acestei instituţii.

Este vorba despre trei aparate ultramoderne, în valoare totală de 40.000 de dolari, care au intrat deja în dotarea Laboratorului de Histopatologie şi au fost puse deja în funcţiune în cursul acestei luni.

Cu ajutorul acestor aparate se automatizează tehnologia de obţinere a probelor din ţesuturile organismului, în vederea descoperirii din timp a eventualelor celule canceroase şi astfel se reduce substanţial timpul până la aflarea diagnosticului, scutindu-i pe pacienţi de stresul aşteptării chinuitoare.

De asemenea, aparatele noi exclud posibilitatea inhalări unor substanţe toxice prin procedura ce a caracterizat această intervenţie cu aparatura veche de aproape două decenii, care a funcţionat până acum în Laboratorul de Histopatologie.

Banii necesari pentru achiziţionarea aparaturii moderne au fost adunaţi, parţial,  din donaţiile membrilor Rotary Club participanţi la balul anual de caritate al acestei organizaţii, dar şi datorită unei finanţări obţinute în colaborare cu organizaţia-soră din Oklahoma City – SUA şi Fundaţia Rotary International.

Preşedintele Monica Şuta a precizat că au aflat despre nevoia urgentă de aceste aparate de la una dintre membrele Clubului Rotary din Satu Mare, Marcela Papici, care la vremea respectivă era manager al Spitalului Judeţean Satu Mare, ea ajutând şi la strângerea donaţiilor. 

Tags: aparatura  depistare  cancer  donatie  rotary  
3857 vizite
Distribuie pe
Cristina
Buna seara . Am si eu o intrebare ...cine ajunge sa faca analize la aceste aparate sau mai bine zis Cum trebuie sa procedam daca vrem sa ne facem analize la aceste aparate.
Multumesc
2017-06-02 00:20:04