Locale Altele
Vineri, 20 Mai 2022
Vin, 20 Mai 2022
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Sâmbătă se dă startul Maratonului de Solidaritate Caritas
Caritas Satu Mare  - Miercuri, 7 Iunie 2017

Organizatorii îi îndeamnă pe toți sătmărenii dornici să facă un bine pentru comunitate să participe la a XI-a ediție a Maratonului de Solidaritate Caritas.

Cel mai mare eveniment de solidaritate din județul Satu Mare va avea loc sâmbătă, 10 iunie. Persoanele și grupurile care doresc să participe pot să se înregistreze în prealabil la sediul Caritas de pe strada Lükő Béla sau pot să se înregistreze și la fața locului (P-ța Libertății Nr. 20), sâmbătă dimineața între 7.45 și 8.30. Startul se va da la 8.30. 

Participanții vor trece prin centrul nou, iar apoi se vor deplasa pe dig până la terenul de fotbal din Vetiș, acesta fiind destinația finală. 

Sponsorul principal al evenimentului este și în acest an compania Autonet, iar Primăria Comunei Vetiș și Cercul Cultural „Vetési Albert” s-au implicat în calitate de co-organizatori.

După parcurgerea traseului organizatorii vă așteaptă cu o paletă largă de programe. Școala de dresaj canin "Dog Training" va prezenta o demonstrație de dresaj pregătită special pentru acest eveniment. Copii și adulți deopotrivă vor avea posibilitatea de a însuși diverse tehnici de confecționare a zmeului din hârtie (dacă vântul va fi prielnic, creațiile vor putea fi lansate). Nu vor lipsi nici jocurile, competițiile individuale și de familie, tombola. Datorită companiei Autonet se va învârti "Roata norocului".

În corturile de informare Caritas specialiștii organizației care activează în domeniul programelor pentru vârstnici vă așteaptă cu multe informații utile. Veți putea afla printre altele cum putem să ne menținem condiția fizică și mentală la o vârstă înaintată, cum să-i îngrijim pe membri de familie dacă sunt imobilizați la pat, cum să prevenim/ să tratăm escara etc. Veți avea prilejul să aflați mai multe și despre alimentația corectă pentru vârstnici (implicit, cum să gătim pentru membri de familie de vârsta a treia), să faceți gimnastică cu seniorii, se va măsura tensiunea, și vor mai fi multe alte programe interesante.

Dacă vă face plăcere să descoperiți locuri noi și vă interesează istoria locală, puteți face o plimbare până la Capela Vlad din Vetiș, un monument unic. Capela a fost realizată de Vlad Karoly, în amintirea fiului său, Endre, decedat la vârsta de 22 de ani pe frontul din Galiția. De ce este acest monument atât de special? Tatăl îndurerat l-a creat din materiale disponibile în gospodărie, cu multe piese din fier, iar simbolistica monumentului este de asemenea specială: aceasta îmbină scene biblice cu momente din viața soldatului decedat.

Participanții la maraton pot vizita de asemenea și biserica reformată din localitate, recent restaurată, la care vor putea vedea o expoziție din relicvele găsite în timpul restaurării.

Transurban spijină și în acest an Maratonul de Solidaritate prin punerea la dispoziție a unei curse speciale care va porni chiar de lângă terenul de fotbal din Vetiș la orele 13.30, 14.15, 15.00 și 15.45 și îi va transporta pe călători până pe Drumul Careiului.  

În data de 10 iunie să pornim la drum împreună, să parcurgem distanța împreună, să ajutăm împreună!

Tags: maraton  caritas  start  editia xi  
1587 vizite
Distribuie pe