Locale Altele
Joi, 28 Septembrie 2023
Joi, 28 Sept 2023
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Donează sânge și ajuți de două ori!
SM Online  - Duminica, 9 Iulie 2017

Vineri, 21 iulie, între orele 7:30 -9:00 sunteți aşteptați la Centrul de Transfuzie Sanguină Satu Mare pentru a "dărui o picătură din miracolul vieții unui OM".

Un grup de tineri al căror motto este "Mână de la mână, pentru un trai mai bun" vă provoacă să vă prezentați pentru a dona sânge.

”Bonurile de masă obținute vor fi donate familiilor nevoiaşe. Poți face două fapte bune printr-un singur gest!" - este mesajul tinerilor.

Donarea de sânge în scopuri terapeutice este un gest umanitar, benevol şi anonim.

Toți cei care se vor prezenta în data de 21 iulie pentru a dona vor beneficia de un set de analize gratuite: RH, grupa sangvină, hepatită B, C, HIV, HTLV, VDRL, ALT; posibilitatea efectuării ulterioare şi a altor analize gratuite (hemoleucograma, glicemie, transaminaze); adeverință pentru obținerea unei reduceri de 50% pentru transportul în comun pe o perioadă de 30 de zile; 1 zi liberă (în cazul în angajaților cu carte de muncă); 7 bonuri de masă în valoare de aproximativ de 65 lei.

Iată 5 motive pentru care să donați sânge:

1. La fiecare 3 secunde cineva are nevoie de sânge;

2. Sângele donat de o persoană, descompus în mai multe componente, poate salva 3 vieți;

3. Majoritatea oamenilor au suficient sânge pe care îl pot dona, însă niciodată nu există stocuri suficiente pentru a-i ajuta pe toți cei care, la un moment dat, au nevoie de sânge;

4. Donarea de sânge este o procedură sigură şi benefică pentru sănătate;

5. 450 ml de sânge reprezintă o cantitate mică, care poate fi înlocuită cu uşurință.

Este bine de ştiut că aceşti tineri, înainte de a ajuta o familie, se asigură de faptul că acea familie chiar merită să fie ajutată. "Nu ajutăm o familie până când nu ne convingem de faptul că ei chiar merită sprijinul nostru. Înainte, le facem o vizită, verificăm condițiile în care locuiesc. Ajutăm doar familii care au copilaşi şi care nu consumă băuturi alcoolice, pentru că vrem să ajutăm acele suflete care nu au avut norocul să se nască într-o familie bogată, copiii care nu au ocazia să primească jucării, cei care nu au hăinuțe de fiecare dată când ar avea nevoie, a căror părinți muncesc, dar care totuşi nu pot oferii condițiile minime de trai" - spun inițiatorii acestui proiect.

Tags: donatie  sange  tichete  masa  
2249 vizite
Distribuie pe