Locale Altele
Joi, 8 Decembrie 2022
Joi, 8 Dec 2022
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Donează ghiozdane copiilor de la „Casa Prieteniei”
Caritas Satu Mare  - Marti, 5 Septembrie 2017

În cadrul acțiunii de colectare de ghiozdane al Caritas, localnicii dornici să ajute pot dona ghiozdanele folosite, dar în stare bună ale copiilor, nepoților, școlarilor de la „Casa Prieteniei”.

Acțiunea de colectare de ghiozdane organizată de Caritas se încheie vineri. Ghiozdanele sunt preluate zilnic între orele 8 și 16 la Centrul de Resurse pentru Integrare Socială și Profesională de pe strada B. Șt. Delavrancea nr. 9. Szűcs Ritta, coordonatoarea instituției susține că sătmărenii au început să aducă ghiozdane chiar din prima zi a acțiunii.

Tot în prima zi a fost donat un ghiozdan roz Hello Kitty, a cărui proprietară a compus și o scrisorică destinată viitoarea purtătoare. Scrisoarea sună astfel: „Dragule nou proprietar! Îți ofer ghiozdanul meu. Primește-l cu mult drag! Mi-a adus multe clipe fericite. Să-ți aducă bucurie. Îți doresc să fii mândră! Toate cele bune. P. S. Mi-a adus noroc. Sunt sigură că îți va aduce noroc și ție. Mult succes la școală! Simt că totul va fi mai bine! Să crezi în tine!”

Cu un ghiozdan drăguț te duci la școală cu plăcere

„Casa Prieteniei” este frecventată zilnic de 70 de copii, care au mare nevoie de ghiozdane. Misiunea instituției Caritas este dezvoltarea abilităților copiilor proveniți din medii defavorizate încât ei să se poată integra cu succes în comunitățile școlare.

Prin educația potrivită, acestor copii li se oferă șansa unei vieți mai bune, șansa de a deveni membri activi și valoroși ai comunității locale. De aceea este foarte important ca ei să frecventeze școala și să rămână în băncile școlii până la finalizarea studiilor.

Roadele muncii specialiștilor Caritas se observă deja, căci mulți dintre școlarii de la „Casa Prieteniei” au rezultate bune la învățătură și obțin premii la diverse competiții. Recent, la competiția de citit povești organizată la Turulung, printre premiați au fost și școlari de la „Casa Prieteniei”.

Dacă doriți să oferiți și dumneavoastră un sprijin copiilor de la „Casa Prieteniei” ca ei să frecveteze școala mai cu drag, donați-le ghiozdanele folosite, dar încă în stare bună ale copiilor, nepoților dumneavoastră. Acțiunea de colectare de ghiozdane ține până vineri, inclusiv, deci toți cei care vor să ajute o pot face în cursul acestei săptămâni. Organizația Caritas a Diecezei Satu Mare vă mulțumește din suflet pentru ajutor!

 

Tags: donatie  ghiozdane  caritas  
1258 vizite
Distribuie pe