Locale Altele
Duminica, 24 Octombrie 2021
Dum, 24 Oct 2021
ONG-uri și instituții din Satu Mare, în căutare de voluntari în licee
Diana Bretan  - Marti, 19 Septembrie 2017

Colegiul Economic „Gheorghe Dragoș” Satu Mare a găzduit marți o întâlnire între elevi din clasele a IX-a șia X-a cu reprezentanții Centrului de Prevenire, Evaluare, Consiliere Antidrog, Asociației Stea și Serviciului Public de Asistență Socială – Centrul Multifuncțional ALTER EGO din Satu Mare.

Scopul acestei întâlniri a fost acela de informare a liceenilor cu privire la ofertele de voluntariat existente în municipiul Satu Mare, la organizațiile non-guvernamentale și la instituțiile locale de și pentru tineret, urmărindu-se încurajarea tinerilor de a se implicaîn activități de voluntariat.

Campania de promovare a voluntariatuluiîn licee a început astăzi și se deruleaza până la sfârșitul acestei luni, reprezentanții ONG-urilor urmând să viziteze și să discute cu elevi din 10 licee și colegii sătmărene.

Evenimentul face parte din proiectul “Voluntariat-  resursă pentru comunitate”, finanțat de către Direcția Județeană pentruSport și Tineret Satu Mare și inițiat de către Asociația Stea în parteneriat cuCentrul de Prevenire, Evaluare, Consiliere Antidrog Satu Mare.

Dintre organizațiile și instituțiile care s-au alăturat până în prezent acțiunilor din proiect amintim: Asociația Salamandra, Asociația Gutenberg, Asociația HEIMA, Asociația OrganizațiaCaritas a Diecezei Satu Mare, Asociația Act 4 U, Asociația Sam Studia,Asociația „Satul de Lut”, Centrul Județean de Resurse și AsistențăEducațională, Fundația FARA, Societatea Națională de Cruce Roșie Filiala Satu Mare, Noe Partium, Agenția pentru Protecția Mediului Satu Mare, Direcția Generală pentru Protecția Copilului Satu Mare,Progress Art, Fundația HansLindner.

„Informăm elevii și încercăm să le stimulăm interesul pentru voluntariat, astfel încât aceștia să-și dorească să încerce măcar o dată sentimentul de a oferi ajutor acolo unde este nevoie, fără a aștepta nimic în schimb. Oferta de voluntariat la nivel de municipiu este mare, așadar elevii de clasele a IX-a și a X-a care încă nu au avut oportunitatea de a deveni voluntari, au de unde să aleagă. Bineînțeles, nu excludem nici elevii din clasele mai mari, însă aceștia sunt ocupați în general cu pregătirile pentru bacalaureat, meditații etc”, a declarat Diana Joldoș Bretan, reprezentantul Asociației Stea.

Tags: voluntari  ong  satu mare  
1122 vizite
Distribuie pe