Locale Altele
Luni, 29 Noiembrie 2021
Luni, 29 Nov 2021
ONG-urile și instituțiile publice așteaptă tinerii sătmăreni la Festivalul Voluntariatului
Asociația Stea  - Luni, 2 Octombrie 2017

În Parcul din Piața Libertății va avea loc miercuri,4 octombrie 2017, „Festivalul Voluntariatului”, în cadrul proiectului „Voluntariat– resursă pentru comunitate 2017”, finanțat de către Direcția pentru Sport si Tineret Satu Mare și realizat de către Asociația Stea în parteneriat cu Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Satu Mare.

Evenimentul se va desfășura în intervalul orar 14.00-17.00.

Acest festival este la cea de a doua ediție fiind organizat în parteneriat de către următoarele organizații și instituții: Asociația Stea; Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog; Direcția Județeană de Sport și Tineret Satu Mare; Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională, Asociația Organizația Caritas a Diecezei Satu Mare; Fundația FARA, filiala Foyer Satu Mare; Societatea Națională de Cruce Roșie Filiala Satu Mare; Asociația Act 4 U; Serviciul Public de Asistență Socială Satu Mare;Asociația Sam Studia; Asociatia Gutenberg- Organizatia tinerilor vorbitori de limba germana din Satu Mare; Agenția pentru Protecția Mediului Satu Mare; Asociația Noe Partium; Asociația Progress Art SatuMare; Asociația de turism și ecologie Salamandra; Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Satu Mare; Fundația Hans Lindner, Asociația socială Satul de Lut.

Principalul scop al acestui eveniment estemotivarea tinerilor să devină voluntari și în același timp construirea uneiimagini pozitive despre voluntariat având în vedere beneficiile pe care le aduce atât pentru cel ce se implică, cât și pentru cei în sprijinul cărora se fac activitățile de voluntariat sau pentru comunitate.„Festivalul Voluntariatului” este un eveniment la care sunt invitați să participe toți sătmărenii care doresc să afle informații despre oportunitățile de voluntariat și educație non-formală existente în Satu Mare în diferite domenii: social, tineret, protecția mediului, protecția animalelor, etc., precum și detalii despre activitățile ONG-urilor și instituțiilor publice din municipiu cu activitățide și pentru tineret.

Organizatorii au pregătit numeroase suprize: un concurs maraton prin care echipe de câte 2 tineri se vor întrece îna găsi răspunsuri la întrebări despre activitățile ONG-urilor și

instituțiilor participante; activități interactive la standuri (întreceri distractive, face-painting,teste de personalitate, karaoke și multe altele) și concursul de creație„Simbolul Voluntariatului” prin care tinerii ce combină cel mai bine pasiunea pentru artă cu cea pentru voluntariat și protecția mediului vor putea câștiga un aparat foto cu sprijinul firmei S.C. ALPIN S.R.L.

În cadrul programului artistic al festivalului ne vor încânta cu muzică și dans Loga Dance, Open Wings Studio, Melany Pfeifer, voluntarii de la Liceul Ortodox « Nicolae Steihardt » și cei de la Liceul Teoretic German « Johann Ettinger » împreună cu beneficiarii de la Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă Satu Mare.

Prezintă Ovidiu Matioc, Radio Transilvania. Sonorizarea este asigurată de Centrul Cultural "G.M. Zamfirescu", Satu Mare. Susținători și alți parteneri care sprijină Festivalul Voluntariatuluisunt: Centrul Cultural "G.M.Zamfirescu" Satu Mare; RadioTransilvania Satu Mare; Colegiul Economic„Gheorghe Dragoș” Satu Mare;Liceul Teologic Ortodox „Nicolae Steinhardt” SatuMare; Colegiul Național „Mihai Eminescu”Satu Mare; Liceul Reformat Satu Mare;Liceul cu Program Sportiv Satu Mare; Liceul Tehnologic de Industrie Alimentară „George EmilPalade” Satu Mare; Colegiul Tehnic de Transporturi și Telecomunicații „Ion I.C. Brătianu” Satu Mare; Colegiul Național „Doamna Stanca”; Liceul Teoretic German „Johann Ettinger” Satu Mare;Colegiul Național “Ioan Slavici”.

 

 

Tags: festivalul voluntariatului  satu mare  
819 vizite
Distribuie pe