Locale Altele
Marti, 16 August 2022
Marti, 16 Aug 2022
Donează 2 % pentru îngrijirea bolnavilor
Caritas Satu Mare  - Vineri, 23 Februarie 2018

Centrele de îngrijire la domiciliu ale Caritas asigură servicii de îngrijire pentru mai mult de o mie de vârstnici bolnavi în fiecare zi. Prin redirecționarea a 2% din impozitul pe venit, puteți sprijini funcționarea acestor centre.

Unul din principalele domenii de activitate ale Organizației Caritas a Diecezei Satu Mare este îngrijirea la domiciliu ale persoanelor în vârstă.

În prezent, Caritas are centre de îngrijire la domiciliu la Ardud, Carei, Livada, Petrești, Satu Mare, Tășnad, Viile Satu Mare, respectiv la Baia Mare, Sighetu Marmației și Vișeu de Sus. Acestea deservesc și localitățile din împrejurime, asigurând astfel servicii de îngrijire la domiciliu în treizeci de localități din județele Satu Mare și Maramureș. Asistenții și îngrijitorii organizației au grijă zilnic de 1022 de persoane bolnave, ameliorându-le suferința, alinându-le sufletul și aducând un pic de bucurie în viața lor.

Numărul vârstnicilor bolnavi și izolați social a crescut în continuu în ultimele decenii, fiind tot mai multă nevoie de serviciile de îngrijire la domiciliu. Statul însă își asumă o parte tot mai mică în ceea ce privește finanțarea acestor servicii. În anul 2017, aproape toate centrele de îngrijire ale Caritas au beneficiat de subvenție de stat în valoare de 120 lei/persoană/lună.

În 2018, doar trei centre Caritas ar fi primit finanțare din partea statului, deși toate centrele au îndeplinit criteriile necesare pentru a beneficia de acest sprijin. Valoarea subvenției a fost micșorată dramatic, în loc de 120 lei, acesta fiind acum de numai 27,60 lei/ bolnav/ lună, ceea ce înseamnă o scădere cu 77%. Datorită faptului că costurile reale ale serviciilor de îngrijire sunt mult mai mari, iar pentru a beneficia de această sumă se solicită întocmirea unei documentații ample, Caritas a început căutarea altor surse de finanțare.

Cu toate că asigurarea serviciilor de îngrijire este tot mai grea, Caritas face tot posibilul să le presteze în continuare. „Vom avea grijă de toți beneficiarii noștri, ca și până acum” – a declarat recent Lang Ladislau, directorul organizației, fiind convins că dificultățile ivite se pot soluționa la nivel local.

Campania 2% este o modalitate de a mobiliza membrii comunității locale. Dacă doriți să sprijiniți serviciile de îngrijire la domiciliu oferite de Caritas, redirecționați 2% către organizație. În vederea redirecționãrii se completeazã formularul 230 cu datele organizaþiei și se depune pânã pe data de 25 mai la sediul Administrației Finanþelor Publice. Datele organizației sunt: Asociația Organizația Caritas a Diecezei Satu Mare, CF 4960929, cont bancar: RO80 RNCB 0221011282140001. Nu uitați, împreună putem să facem mai mult pentru comunitate!

Tags: donatie  2%  caritas  ingrijire  varstnici  bolnavi  
1380 vizite
Distribuie pe