Locale Altele
Vineri, 19 Aprilie 2024
Vin, 19 Apr 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
În așteptarea Paștelui la Centrul Scheffler Janos
Centrul Scheffler Janos  - Marti, 27 Martie 2018

Centrul Fericitul Scheffler János a organizat în acest an cea mai reușită ediție a manifestărilor ce întâmpină Paştele catolic. La eveniment au participat aproape o sută de persoane: părinți, bunici, copii și colectivul centrului pregătindu-se împreună pentru sărbătoare.

Paștele este cea mai mare sărbătoare a creștinătății. Prin crucificarea sa, Domnul Iisus Hristos nu a eliberat lumea de suferință, dar a răscumpărat păcatele tuturor oamenilor, învierea Sa prezentând o adevărată biruință asupra morții. Sărbătorile Pascale prezintă perioada așteptării primăverii, a renașterii și a regenerării naturii înconjurătoare. În această atmosferă magică relațiile interumane, de parteneriat,  primesc și ele, inevitabil, noi impulsuri, apar noi provocări, obiective și oportunități pe care, cu forțe proaspete, le putem realiza împreună din nou.

Evenimentul a fost deschis de Szabó Biborka, liderul Centrului Fericitul Scheffler János și maica Rita, maica superioară pe regiune a Congregației Surorum Caritas de Satu Mare, prin citirea unor mesaje de Paște ale lui Prohászka Ottokár și Papa Francisc.

După ceremonia de deschidere, toți cei prezenți au fost invitați în spațioasa mansardă a instituției, unde au fost pregătite deja materialele reciclabile din care atât cei mici, cât și cei mari și-au putut confecționa, după plac, mici ornamente pentru sărbătoarea ce se apropie.

Astfel, din hârtiile expuse s-au născut iepurași, mielușei, coșulețe din ouă din care au răsărit flori multicolore confecționate din paie, toate acestea încântând sufletele mămicilor. În realizarea programului, organizatorii s-au gândit și la părinții cu copii mult prea mici pentru lucrul manual. Pentru ei a fost amenajat un spațiu special pentru bebeluși și un altul pentru joc, acesta din urmă fiind vizitat cu mare drag de toți copiii prezenți, în pauzele dintre două activități creative.

„Principalul nostru scop rămâne, și pe viitor, ajutarea, sprijinirea și promovarea dezvoltării sănătoase și eficiente a copiilor din regiune. Vă mulțumim pentru încrederea pe care ne-ați acordat-o, reușind astfel să oferim, împreună, un ajutor indispensabil comunității locale! Comunitatea Centrului Scheffler este din ce în ce mai mare și tot mai diversificată. Mulțumim tuturor celor care au fost prezenți și vă așteptăm în continuare la toate evenimentele noastre” – a menționat Szabó Biborka, liderul instituției.

Tags: paste  centru  scheffler  
1752 vizite
Distribuie pe