Locale Altele
Vineri, 1 Decembrie 2023
Vin, 1 Dec 2023
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Concert folcloric caritabil, la Teatrul Municipal Carei
Centrul Cultural Carei  - Joi, 5 Aprilie 2018

Miercuri, 25 aprilie 2018,începând cu ora 18.00,la Teatrul Municipal din Careiva avea loc Concetul folcloric caritabil, intitulat „Uniți în cuget și simțiri”, cu participarea Ansamblului Folcloric Ceatăra și a invitaților acestora, Formația vocal-folclorică „Perla”din Cernăuți.

Intrarea la eveniment este liberă, dar cei care doresc, pot face donații și la fața locului, înainte sau după concert.

Concertul face parte dintr-o campanie de strângere de fonduri pentru a salva unica instituție din Ucraina în care se studiază Cultura și Tradiția Românească (care funcționează pe bază de voluntariat), iar prin discipolii săi păstrează și pune în valoare Tezaurul Cultural Românesc de pe aceste meleaguri, înstrăinate și dinpăcare uitate în anul 1944.

 Se pot face donații prin Western Union sau vira pe conturile bancare:

RAIFFEISENBANK – Sucursala Suceava, Str. Nicolae Bălcescu 4 (titular IurieLevcic)

 în RON -RO16RZBR0000060014813848

 în EURO –RO91RZBR0000060014813856

Cu mențiunea: Ajutor pentru Centrul Bucovinean de Artă sau ȘcoalaPopulară de Artă Cernăuți.

Beneficiarii se angajează să trimită un raport cu justificări fiecărui donator, în care să menționeze unde și cu ce scop au fost folosite donațiile. Aceștia ne roagă  să le fim alături în activitatea pe care o desfășoară în nordul Bucovinei, în vederea păstrării identității românești.

La această campanie s-au mai alăturat Primăria Municipiului Carei, Fundația Centrul de Promovare a Turismului Cultural „Gróf Károlyi” din Carei, Asociația Help to Help și Cavalerii Teutoni.

Responsabil de proiect și coordonator colectare donații este ES Dragoș Georgescu -0745149608. Este vorba despre sprijinul Școlii Populare de Artă și civilizație românească Ciprian Porumbescu din Cernăuți.

Această instituție nu primește ajutorul necesar din partea autorităților din acea zonă. Pentru reabilitarea acesteișcoli este nevoie de următoarele: 240mp parchet laminat gros(8mm+), 4-5 WC-uri și chiuvete, 40mp gresie, 65mp faianță, scauneși mese, convectoare electrice, mobilier de bibliotecă-etajere (aucam 5.000 de volume pentru care vor să înființeze o bibliotecă proprie), 300 litri vopsea lavabilă albă de interior, cărți în limba română dar doar clasici (Eminescu, Coșbuc, etc) și cărțicu povești.

Școala are un efectiv de 137 de copii cu vârste cuprinse între 5-19 ani și este unica instituție din Ucraina în care se studiază Cultură și Tradiție Românească (care funcționează pe bază de voluntariat), iar prin discipolii săi păstrează și pune în valoare Tezaurul Cultural Românesc.

Cei care doresc să se implice în această activitate sunt rugați să ne contacteze la numărul de telefon sus-menționat sau la adresa deemail castelul.karolyi@gmail.com sau chiar și prin rețelele de socializare.

Evenimentul, organizatde Centrul Cultural al Municipiului Carei în colaborare cu Centrul Bucovinean de Artă pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Românești din Cernăuți, cu sprijinul Direcției de Cultură a Municipiului Carei și al Centrului de Promovare a Turismului Cultural„Gróf Károlyi”, se înscrie în seria manifestărilor organizate cu prilejul aniversării Centenarului României.

 

Tags: concert  folclor  caritabil  
1465 vizite
Distribuie pe