Locale Altele
Miercuri, 6 Decembrie 2023
Mie, 6 Dec 2023
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Balul Ana la Centrul de Zi „Speranța”, la a XX-a ediție
Caritas Satu Mare  - Vineri, 27 Iulie 2018

Douăzeci și șase doamne au concurat pentru titlul „Miss Ana 2018”, în cadrul balului onomastic organizat joi la Centrul de Zi „Speranța” pentru Vârstnici.

Anul curent este un an plin de aniversări pentru Centrul de Zi „Speranța” al Organizației Caritas a Diecezei Satu Mare.

În luna mai instituția a marcat 25 de ani de existență, iar joi a fost organizată a 20-a ediție a Balului Ana. La eveniment au fost prezenți alături de pensionarii sătmăreni și 18 membri ai Centrului de Zi „Maica Domnului” din Moftinu Mare, cele două cluburi având o cooperare foarte bună și strânsă.

Balul Ana organizat de Centrul „Speranța” a fost conceput după modelul Balului Ana din Füred (Ungaria), fiind o variantă adaptată spiritualității centrului sătmărean.

De la înființarea instituției, coordonatoarea acesteia, Hauler Magdolna, acordă mare atenție păstrării obiceiurilor străvechi, în același timp regândindu-le în contextul actual, astfel aducându-le la viață. Originalitatea Balului Ana organizat de Centrul „Speranța” constă în faptul că pentru titlul de Miss concurează pensionare care frecventează clubul, astfel ele au posibilitatea de a deveni regina balului, chiar dacă nu au avut parte de o astfel de experiență în tinerețe.

Hauler Magdolna crede cu tărie că a fi frumoasă nu este privilegiul tinerelor, ci privilegiul femeilor în general, orice vârstă ar avea ele.

De 16 ani evenimentul este deschis de maistrul de ceremonii. Acest rol important a fost îndeplinit până acum de Vasile Fűzi, iar anul acesta ștafeta a fost preluată de Marchiș Gheorghe (Gigi). Maistrul a trecut în revistă personaje literare renumite care poartă numele de Ana, printre ele celebra Ana Karenina, dar a menționat și Lacul Sf. Ana, precum și șlagărul tinereții sale, Ana Lugojana, a cărui versuri și acum, la vârsta de 81 de ani, le știe perfect.

Un alt octogenar, maistru al cuvintelor, Kruzlics János le-a felicitat pe doamnele care poartă numele de Ana și a delectat publicul cu câteva anecdote potrivite ocaziei. După deschiderea oficială a balului, cele douăzeci și șase de concurente au defilat în fața publicului. Cea mai tânără concurentă a avut 60 de ani, iar cea mai în vârstă 81, fiecare purtând cea mai frumoasă ținută, cea mai avantajoasă coafură. Începând cu anul trecut, câștigătorii sunt desemnați prin votul direct al membrilor de club.

A 20-a ediție a Balului Ana a fost câștigată de Vajda Vilma, locul II a fost ocupat de Vass Ágnes, iar locul III i-a revenit Elisabetei Ținca. Coroana a fost predată de câștigătoarea de anul trecut, Puiu Rozalia.

Florile, cadourile și diplomele câștigătoarelor au fost înmânate de doamna Huszti Monika, director economic al Organizației.

Victoria, de fapt, le aparține tuturor participanților, căci fiecare doamnă care s-a înscris în concurs a câștigat prin faptul că a devenit mai încrezătoare, mai motivată să se mențină în formă în continuare, să rămână frumoasă în fiecare zi.

Tags: bal  ana  centru speranta  miss  
1418 vizite
Distribuie pe