Locale Altele
Vineri, 25 Iunie 2021
Vin, 25 Iun 2021
Caritas aduce mulțumiri tuturor sătmărenilor care au donat ghiozdane
Caritas Satu Mare  - Joi, 30 August 2018

Ghiozdanele colectate în cadrul acțiunii inițiate de Organizația Caritas vor fi înmânate elevilor în cursul săptămânii viitoare.

Vinerea trecută s-a încheiat acțiunea de colectare de ghiozdane organizată de Caritas în cadrul căreia cetățenii au fost rugați să doneze ghiozdanele folosite, dar în stare bună ale copiilor și nepoților lor școlarilor proveniți din medii defavorizate, beneficiari ai instituțiilor Caritas. 
De ani buni, partenerii din străinătate ai Caritas organizează acțiuni de colectare cu prilejul începerii anului școlar în vederea sprijinirii școlarilor care frecventează centrele de zi ale organizației. În 2017 Caritas a încercat să implice și comunitatea locală în acțiunea de colectare.

În acest an, parohiile romano-catolice au avut posibilitatea să se implice și ele în acțiune ca puncte de colectare, ceea ce au și făcut cu drag. 

Deși acțiunea s-a încheiat săptămâna trecută, localnicii aduc în continuare ghiozdane la Centrul de Resurse pentru Integrare Socială și Profesională situat pe strada Delavrancea nr. 9 – ne-a informat Szűcs Ritta, coordonatorul instituției. Bineînțeles, toate ghiozdanele vor fi preluate și oferite copiilor care au nevoie de ele.

În cursul acestei săptămâni sunt colectate ghiozdanele adunate de parohii. Miercuri înainte-de-masă părintele Kinczel István, alături de Kocsis Katalin, membră a grupului de ajutor caritabil al Parohiei Sfânta Tereza din Satu Mare au predat ghiozdanele donate de enoriași. 

Până în prezent, în cadrul acțiunii au fost donate 82 de ghiozdane. Directorul Organizației Caritas a Diecezei Satu Mare, Ioan Roman, a subliniat că un scop important al acțiunii a fost sensibilizarea cetățenilor, trezirea nevoii de a ne purta de grijă, și de a face posibilă trăirea sentimentului minunat de a dărui ceva ce ne aparține unui semen care are mai mare nevoie de el.

Directorul aduce mulțumiri și pe această cale cititorilor www.satumareonline.ro care prin donațiile lor au oferit șansa mai multor copii aflați în dificultate să înceapă noul an școlar cu zâmbetul pe buze.

 

Tags: multumiri  satmareni  ghiozdane  caritas satu mare  
851 vizite
Distribuie pe