Locale Altele
Vineri, 25 Iunie 2021
Vin, 25 Iun 2021
Primul atelier protejat, înfiinţat pentru persoane cu disabilităţi
Penina Cirţ  - Marti, 14 Iulie 2009

Primul atelier protejat autorizat din judet pentru persoanele cu handicap, “Miracole”, a fost înfiinţat de Asociaţia Handicapaţilor Fizic din Satu Mare.

Agenţii economici care nu au posibilitatea să angajeze persoane cu disabilităţi, au acum ocazia să cumpere produse din acest atelier, din banii destinaţi, conform legii, fondurilor salariale pentru persoanele cu handicap.

 

“Miracole” este primul atelier şi singurul din judeţ înfiinţat de un ONG şi reprezinta spatiul adaptat corespunzator nevoilor persoanei cu handicap, in care aceasta desfasoara activitati lucrative, in conformitate cu abilitatile si capacitatea profesionala.

 

Atelierul protejat reprezinta, in acelasi timp, o forma utila de terapie ocupationala si un prim pas spre reintegrarea in societate, in conditiile in care Romania se confrunta cu o situatie grava in ceea ce priveste angajarea in munca a persoanelor cu handicap.

 

Printre activităţile  desfasurate in cadrul sectiei se numără informatica, produsele de ambient, tiparirea de imprimante tipizate - personalizate sau nu -  tamplarie, artizanat, legatorie, tricotaje, tesatorie.

Tags: handicapati  atelier  protejat  
2532 vizite
Distribuie pe