Locale Altele
Duminica, 9 Mai 2021
Dum, 9 Mai 2021
Proiect comun Caritas - Rotary pentru elevii din mediile defavorizate
Caritas Satu Mare  - Joi, 15 Noiembrie 2018

Noul proiect al Organizației Caritas facilitează integrarea elevilor care provin din medii defavorizate, prin activități creative la care participă și colegii lor de clasă.

Recent, Organizația Caritas a Diecezei Satu Mare a lansat proiectul „Integrare prin muzică și artă” având ca scop integrarea școlară a 30 de copii proveniți din medii defavorizate care frecventează „Casa Prieteniei”, prin intermediul unor activități creative la care participă și colegii lor de clasă. Școala Gimnazială „Ion Creangă” este partenerul Organizației Caritas în acest proiect realizat cu sprijinul financiar al Rotary Club Satu Mare.

În clasa a doua a cărei învățătoare este doamna Eva Belluska, sunt 5 copii care frecventează „Casa Prieteniei”.

Pedagoga, de-a lungul carierei sale de peste trei decenii s-a ocupat de mai mulți copii aflați în dificultate. Posibilitatea de colaborare în cadrul proiectului a fost întâmpinată cu bucurie de învățătoare, dânsa acordând atenție zi de zi motivării și îmbunătățirii abilităților copiilor care pornesc din start cu un dezavantaj. În cadrul orelor de curs de exemplu, dânsa lucrează adesea pe grupe, permițând astfel atât copiilor cu abilități mai bune, cât și celor mai slabi la învățătură, să se dezvolte. Munca pe grupe este un factor foarte eficient de motivare pentru copiii mai slabi – ne-a informat pedagoga – ei fac eforturi pentru a fi mai buni, pentru ca data viitoare să devină membri ai unei grupe mai bune.

Între „Casa Prieteniei” și Școala „Ion Creangă” există o colaborare bună și strânsă. „Deja în clasa pregătitoare, copiii mi-au povestit ce au făcut în ziua precedentă la „Casa Prieteniei”. Se vede, că au parte de atenție, că se ocupă cineva de ei” – susține pedagoga.

Activitatea comună a fost coordonată de învățătoarea Eva Belluska, alături de pedagogii „Casei Prieteniei”: Kotan Lucia și Vizireanu Georgeta. În cadrul activității, copiii au confecționat jucării din materiale reciclabile, iar apoi s-au jucat împreună.

Rezultatele atinse de la lansarea acestui proiect arată că Rotary Club Satu Mare a ales să sprijine și de această dată un scop bun, iar Caritas în parteneriat cu Școala Gimnazială „Ion Creangă” fac tot posibilul să folosească cât mai bine oportunitățile deschise prin proiectul „Integrare prin muzică și artă”.

Tags: copiii  defavorizati  activitati  
730 vizite
Distribuie pe