Locale Altele
Miercuri, 17 August 2022
Mie, 17 Aug 2022
Medicii sătmăreni, instruiţi pentru campania de vaccinare împotriva cancerului de col uterin
Florin Răchitan  - Joi, 16 Iulie 2009

După eşecul campaniei de vaccinare de anul trecut, Ministerul Sănătăţii a decis să reia şi în acest an vaccinarea elevelor de clasele a VI-a şi a VII-a împotriva cancerului de col uterin.

 

În acest scop, 72 de medici de familie şi de la cabinetele şcolare din judeţ precum şi reprezentanţi ai firmei producătoare de vaccinuri au participat joi, la motelul Select, la şedinţa de instruire cu privire la derularea campaniei.

Reprezentanta Direcţiei de Sănătate Publică, Dorina Dragoş Guran, a declarat că medicii au primit informaţii oficiale cu privire la conţinutul campaniei. Ei urmează să-i informeze pe părinţii cu privire la acest vaccin.   

 

Anul trecut, din cele peste 2.000 de eleve din judeţ cu vârsta potrivită, doar 160 au fost vaccinate. Refuzul părinţilor de a-şi vaccina copilele a fost pus, la acea vreme, pe slaba campanie de informare a populaţiei.

Potrivit statisticilor, România se situează pe primul loc din Europa în ceea ce priveşte mortalitatea cauzată cancerului de col uterin, de 6,3 ori mai mult decât media ţărilor din Uniunea Europeană.

Campania din acest an se derulează sub sloganul "Tu decizi pentru sănătatea fiicei tale, informează-te!".

Tags: vaccin  cancer  col uterin  
1199 vizite
Distribuie pe