Locale Altele
Marti, 18 Mai 2021
Marti, 18 Mai 2021
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Caritas va oferi și sprijin online
Caritas Satu Mare  - Miercuri, 27 Februarie 2019

Împreună cu partenerii săi, Organizația Caritas și-a propus crearea unei platforme online pentru a face accesibilă dezvoltarea timpurie pentru mai mulți copii cu nevoi speciale.

Organizația Caritas a Diecezei Satu Mare după proiectul „Clopoțelul Sună pentru Toți!” implementat cu succes, s-a implicat într-un nou proiect Erasmus+, alături de Asociația Rejtett Kincsek Down din Nyíregyháza (Ungaria) și Centrum Liberta din Kosice (Slovacia).

Obiectivul proiectului intitulat „Dezvoltarea abilităților copiilor cu dezvoltare atipică prin sprijin online” este elaborarea unui sistem inovator de module e-learning în vederea îmbunătățirii dificultăților întâmpinate în acordarea serviciilor de intervenție timpurie și creșterea nivelului scăzut al incluziunii sociale.

Prin serviciile online disponibile gratuit pentru copii cu dezvoltare atipică și membrii lor de familie, se urmărește ameliorarea inegalității de șanse în ceea ce privește dezvoltarea timpurie, oferind acestor copii posibilitatea de a se dezvolta chiar în mediul lor familial. Una din principalele inovații ale proiectului o constituie utilizarea căii de comunicare, căci folosirea platformelor e-learning pentru dezvoltare în cazul copiilor mici la momentul actual nu este elaborată în niciuna dintre țările implicate în proiect. 

Organizațiilor care au demarat acest proiect este important ca platforma online să fie dezvoltată pe baza unor nevoi reale. În acest sens, a fost elaborat un chestionar incluzând 10 întrebări care a fost completat de 100 de părinți din 3 țări. Din răspunsuri reiese că 70% din cei care au completat chestionarul petrec mai mult de 5 ore pe zi sau chiar întreaga zi cu copilul lor. Numărul persoanelor care pot dedica activităților comune cu copilul lor doar 1 sau 2 ore pe zi este foarte mică.

Aproape 20% din părinți au afirmat că doar între 0-10% din timpul petrecut cu copilul lor este dedicat învățării. Majoritatea celor care au răspuns la întrebări au specificat un interval de 10-20% destinat învățării. 

La întrebarea referitoare la domeniul în care părinții ar fi interesați de conținut online, aproape 70% au specificat comunicarea, vorbirea și autonomia ca fiind cele mai importante. Au fost considerate de asemenea importante motricitatea fină și capacitatea cognitivă, precum și abilitățile sociale.

Pe baza rezultatelor obținute în urma prelucrării chestionarelor, se pare că structura sistemului e-learning și subiectele planificate sunt bine fundamentate. Următorul pas va fi elaborarea unui modul e-learning cu durata de 12 săptămâni, un training de identificare a cuvintelor, modul care va putea fi testat în curând de părinții copiilor cu nevoi speciale.

Tags: sprijin  caritas  online  
718 vizite
Distribuie pe