Locale Altele
Duminica, 9 Mai 2021
Dum, 9 Mai 2021
Centrul Fericitul Scheffler János inițiază un grup de sprijin reciproc pentru părinți
Centrul Fericitul Scheffler János  - Miercuri, 20 Martie 2019

Pentru a oferi suport în sprijinul mental și fizic al părinților, specialiștii Centrului Fericitul Scheffler János inițiază, pentru părinții interni, un grup de sprijin reciproc pentru a crea oportunitatea de a discuta despre temerile lor sentimentale în cadrul unei comunități.

Părinții copiilor cu nevoi de educație speciale sunt supuși unor încercări psihice grele deoarece există un uriaș sentiment de responsabilitate pentru a oferi cele mai bune condiții pentru dezvoltarea optimă a copiilor lor.

Mulți dintre acești părinți se identifică cu dificultate cu schimbările provocate de dizabilitățile copilului, familia și prietenii lor se îndepărtează de ei, fapt pentru care se pot integra greu într-o societate.

În calitate de părinte, aceștia se lovesc de situații cărora le pot face greu față. Tocmai de aceea, colectivul centrului și-a propus inițierea acestui grup de sprijin reciproc pentru părinți care să îi susțină pe aceștia în prelucrarea impactelor psihice, respectiv,  cu ajutorul metodei procesării traumelor, să îi ajute în procesul acceptării.

 „În cadrul studiilor de caz de specialitate ale ultimelor șase luni, colegii noștri au realizat că este necesară  investirea unui interval mult mai mare de timp și energie activităților destinate părinților deoarece, în cele mai multe cazuri, succesul sau eșecul unor terapii aplicate copiilor depinde de măsura în care părinții sunt prezenți în viața copilului, prezență condiționată de starea de bine a părintelui. Marea parte a vieții acestor părinți, mai exact 24 de ore din 24, se centrează pe aplicarea metodelor de dezvoltare a copilului, fapt pentru care le rămâne prea puțin timp pentru a se autoanaliza și de a percepe propria lor situație, respectiv de a găsi surse care să le ofere sprijin psihic pentru continuarea îndatoririlor. În acest sens, Centrul Fericitul Scheffler János încercă să ofere noi posibilități prin inițierea unui grup de sprijin reciproc pentru părinți, oferindu-le șansa să își găsească surse de putere pentru viitor.”, a declarat Fazekas Brigitta, managerul centrului.

Toți cei interesați și doritori de participare la aceste ședințe de sprijin reciproc, organizate din două în două săptămâni, se pot înscrie la recepția centrului. În cadrul întâlnirilor, părinții vor putea discuta deliberat despre pierderile și suferințele cu care se confruntă, în anturajul unui grup de părinți care, pe viitor, se vor putea sprijini și ajuta reciproc în viața de zi cu zi.

Tags: grup  sprijin reciproc  
1022 vizite
Distribuie pe