Locale Altele
Miercuri, 6 Decembrie 2023
Mie, 6 Dec 2023
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Greva de la Electrolux s-a īncheiat, după ce sindicaliștii au acceptat oferta conducerii fabricii
Florin Răchitan  - Joi, 9 Mai 2019

După două luni de grevă presărată cu o sumedenie de negocieri reale sau doar de ochii lumii, dezinformări și manipulări cu duiumul, protestatarii de la fabrica Electrolux din Satu Mare au decis joi să încheie această acțiune, iar de vineri urmează să revină la muncă.

Sindicaliștii au acceptat, practic, oferta prezentată de la bun început de conducerea fabricii, cu modificări minore, însă nu prea au avut de ales, fiindcă în ultimele zile au reintrat în fabrică din ce în ce mai mulți foști participanți la proteste, grupul lor, și așa subțiat de-a lungul săptămânilor, riscând să nu mai reprezinte majoritatea membrilor de sindicat, ceea ce însemna că greva putea să fie declarată ilegală.

Agenția de PR care a gestionat comunicarea publică a companiei Electrolux în toată această perioadă, a tranmis un ultim comunicat de presă, în care rezumă principalele puncte asupra cărora s-a ajuns la un acord:

”În ceea ce privește situația de la fabrica Electrolux din Satu Mare, am dori să vă informăm că liderii de sindicat au acceptat și semnat oficial contractul colectiv de muncă, terminând astfel greva.

După săptămâni de discuții, negocieri și eforturi de a ajunge la un acord comun în mod pașnic, sindicaliștii au acceptat ultima ofertă propusă de Electrolux: un contract pe o perioadă de doi ani de zile aplicat începând cu 10 mai 2019, de 5.5% la salariul de bază brut și un bonus de prezență de 200 lei/lună, pentru fiecare an contractual.

Am considerat încă de la început că acest pachet salarial este unul atractiv, ținând cont de nivelul salarial de pe piața locală, de aceea suntem bucuroși că liderii sindicali au ajuns la aceeași concluzie și au decis să accepte oferta noastră, care pe termen lung este în beneficiul bunăstării angajaților.

Dorim să le mulțumim reprezentanților sindicatelor pentru participarea la un dialog constructiv cu noi și pentru semnarea acordului care încheie această situație dificilă care a afectat toate părțile implicate. În același timp, dorim să mulțumim și să ne exprimăm recunoștința față de loialitatea și înțelegerea angajaților care au decis să continue să lucreze pe întregul parcurs al acestei perioade dificile”.

Tags: final  greva  electrolux  
1142 vizite
Distribuie pe